„Тајне винове лозе“ изабрана за најгледанију серију

На једанаестом међународном фестивалу драма и серија – ФЕДИС, који окупља најзначајније глумце и ауторе домаћих и регионалних драма и серија, али и остале раднике из области културе – серија „Тајне винове лозе“ однела је престижну награду за најгледанију серију.
loza
Фото: Промо

Ово остварење потписују продукције Телеком Србија и MetRo Productions, а награду су примили извршни продуцент и креатор серије Дејан Караклајић и Јасмина Лакобрија из Телекома Србија.

„Изузетно смо поносни на досадашња остварења и ова награда, као и велики број номинованих серија које долазе из наше продукције, говоре у прилог томе да смо на правом путу и да гледаоци препознају квалитет. Награда нас инспирише да и убудуће померамо границе и производимо још квалитетнији садржај“, изјавила је Јасмина Лакобрија, шеф Службе за продукцију у Телекому Србија.

Фото: Јасмина Лакобрија и Дејан Караклајић, фото: Промо

Награда за најгледанију серију није једина коју је „Тајне винове лозе“ понела на овогодишњем фестивалу, будући да је постхумно награђен композитор Зоран Симјановић за музику у овој серији.

Дејан Караклајић, продуцент и креатор серије  је поводом ове престижне награде изјавио: „ Тајне винове лозе су постигле оно чему смо сви ми, ствараоци серије, тежили.  Успели смо да од серије која се бави пољопривредом, узгајањем винове лозе и прављењем вина, направимо интересантну серију.  Претекст Мирјане Бобић и рад са тимом писаца, на чијем челу су били, и у другој полусезони остали, Ива Митровић и Марко Поповић са креативним продуцентом Марком Манојловићем, као и сјајан глумачки тим са Слободом Мићаловић и Војином Ћетковићем на челу, допринео је великој гледаности. Са задовољством снимамо наставак, други део прве сезоне од 36 епизода“.

Потврду квалитета рада, продукцијска екипа компаније Телеком Србија добила је у чињеници да, од 13 домаћих серија у конкуренцији за „Златну антену“, више од половине номинованих долази из ове продукције. Поред награда које је добила серија „Тајне винове лозе“, награде за најбољи костим и најбољу режију припале су Јелени Столици и серији „12 речи“.

EUR/RSD 117.5607
Најновије вести