Шта су чули грађани САД, експлозију, земљотрес или метеор?

БОСТОН : Становници у америчким државама Њу Хемпшир и Масачусетс чули су и осетили јак прасак, а званичници раде на разумевању узрока шта се тачно догодило.
w
Фото: Pixabay.com

Како преноси Њујорк Тајмс, становници су пријавили да су чули оно што звучи као експлозија и да су осетили велики потрес, а са друге стране, многи становници мислили су да је то био земљотрес, преноси Гардијан.

Међутим, како наводи званичник Националног информационог центра за земљотресе, а који је део америчког Геолошког завода, известио је да нема доказа о сеизмичкој активности у региону Нове Енглеске у протеклој недељи.

Други становници су се питали да ли је јак звук који су чули и потрес који су осетили можда дошао од метеорита који је пао на земљу или од авиона.

"Догодила се нека врста гласног праска који је потресао целу нашу кућу“, рекао је један од становника Ден Брајан из Њу Хемпшира за Тајмс.

"То је било као звучни удар, било је јако чудно и зато су сви у почетку мислили да је то експлозија," рекао је Брајан.

Први који су реаговали на позиве забринутих становника су извештавали о инциденту, а међу првима је шеф ватрогасне службе Њу Хемпшира Ден МекДоналд који је рекао да је чуо буку и осетио "благу вибрацију".

Убрзо након тога, његова ватрогасна служба добила је бројне позиве у вези с експлозијом.

Недостатак забележених земљотреса у том подручју, са друге стране не искључује могућност за мањи земљотрес који је уобичајен за Њу Хемпшир, рекла је за Тајмс геофизичарка Џесика Тарнер.

На интернету су људи размењивали искуства јаког праска који су чули и нагађали су о могућим узроцима.

EUR/RSD 117.5607
Најновије вести