Реквизити из најпознатијих филмова на аукцији у Холивуду

ЛОС АНЂЕЛЕС: Од модела свемирске летелице X-Wing из "Ратова звезда" до "Торовог" чекића - предмети из омиљених филмова наћи ће се следећег месеца на аукцију у Холивуду.

Више од 1.800 предмета биће понуђено од 21. до 24. јуна на аукцији, за коју фирма Пропстор процењује да ће прикупити више од девет милиона долара, преносе агенције.

Директор Пропстора Брендон Алинџер рекао је за Ројтерс да је заступљено више од 600 различитих филмских и телевизијских наслова.

"Осим основних реквизита и костима имамо колекционарске играчке, стрипове, материјале за филмску продукцију, што значи ствари попут концептуалних уметничких дела, јакни за екипу, огромну количину колекционарских предмета.", рекао је он.

Предњачи модел "Ред Ледер" X-Wing из "Ратова звезда: Нова нада", који је процењен на 500.000 до милион долара.

"Верујемо да је ово једини прави, нетакнути, оригинални X-Wing из првих ''''Ратова звезда'''' који је икад понуђен на јавној аукцији па је прилично посебан", рекао је Алинџер.

Остали предмети који иду на аукцију укључују аниматронички Гизмо из филма "Гремлини 2: Ново легло", који је процењен на 80.000 до 120.000 долара.

Ту су и Торов чекић из оригиналног филма "Тор" који је процењен од 100.000 до 150.000 долара, као и модел млазњака коришћеног у оригиналном "Топ Гану", који би могао донети између 30.000 и 50.000 долара.

На аукцију иде и одело Елвиса Преслија из филма "Догодило се на Светском сајму", новчаник Семјуела Л. Џексона из "Петпарачких прича" и мач Уме Турман из филма "Кил Бил 1".

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести