Прво полуфинално вече избора представника Србије на Евровизији

БЕОГРАД: Фестивал „Песма за Евровизију '22”, на којем ће бити изабран представник Србије у Торину, где ће од 10. до 14. маја ове године бити одржана Евровизија, почиње вечерас и биће реализован у студију Радио-телевизије Србије на Кошутњаку у Београду.
e
Фото: Dragana Kosjerina i Jovan Radomir će na sceni voditi takmičenje / Screenshot

Гледаоци крај малих екрана ће од 21 час на првом програму ове телевизије уживо моћи да прате ово прво полуфинално вече. Гледаћемо наступе 18 такмичара, од којих ће вечерас бити одабрано девет најбољих. И у другом полуфиналу, које је на програму већ сутра у исто време, наступиће исти број кандидата, од којих ће такође бити одабрано девет најбољих. Финално вече овог такмичења, на којем ће бити одабран српски представник за Евровизију, биће одржано у суботу од 21 час. Победника, као и најбоље у полуфиналним вечерима, бираће стручни жири, али и публика и то у односу 50 према 50 одсто.

Кроз такмичење ће нас, као и прошлог пута, водити Драгана Косјерина и Јован Радомир, који ће бити домаћини на великој сцени, где ће наступити сви кандидати, а из такозваног „греен роом”-а гледаоце и такмичаре поздравља ће Кристина Раденковић и Стефан Поповић. Осим директног преноса на првом програму РТС-у, гледаоци ће моћи да прате такмичење и на каналу РТС Свет, као и путем мултимедијалне платформе РТС Планета на интернету.

У првој полуфиналној вечери наступиће: Сања Богосављевић, бенд ВИС Лимунада, Зорја, Бојана Машковић, Борис Суботић, Ивона Пантелић, Бане Лалић и МВП, Анђелина, Ана Станић, Јулија, Аца Лукас, Констракта, Игор Симић, Миа, Јелена Пајић, група Бибер, Марија Микић и бенд Лифт.

У другом полуфиналу очекују нас наступи Срђана Лазића, Јулијане Винцан, Марка Николића, Зое Кида, Оркестра Александра Софронијевића, CHEGI-ја и Браћа Блуз Бенда, групе Еутерпа, Душана Свилара, Иване Владовић и Јоване Станимировић, бенда Гифт, Зејне Муркић, Саре Јо, Марије Мирковић, Rocher Etno Band-а, Васка, Тијане Дапчевић, састава Gramophonedzie и Наиве.

В. Б.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести