Палата у шоку, краљица одбила да потпише саопштење

ЛОНДОН: Бакингемска палата и даље је у шоку после "бомбастичног" интервјуа принца Харија и његове супруге Меган Маркл који су изнели низ оптужби на рачун краљевске породице која цео дан држи кризни састанак и припрема одговор, објавио је Дејли мејл.
w
Фото: Pixabay.com

Како наводи тај лондонски таблоид, упућени кажу да је интервјуом за меричку ТВ мрежу ЦБС принц Хари "дигао у ваздух своју породицу", а да је краљица, како се тврди, одбила да потпише саопштење које су припремили сарадници.

Краљица Елизабета, принц Чарсл и принц Вилијам одржали су затворен састанак о томе како Бакингемска палата треба да реагује на низ оптужби које је на њихов рачун изнела Харијева супруга Меган Маркл у интервјуу Опри Винфри, укључујући и ону за расизам.

Док расте притисак да Бакингемска палата реагује тим поводом, инсајдери у палати описују расположење као "снажан лични шок и тугу".

Бакингемска палата која није била информисана о одлуци Хари и Меган да дају интервју пре него што је он најављен прошлог месеца, припремала се за најгоре. Али сарадници нису могли да предвиде колико ће "бруталан" бити интервју који је само у САД гледало 17 милиона гледалаца.

Због разлике у времену, сви су остали будни чекајући интервју на америчкој телевизији. Затим су сарадници морали да припреме брифинг за чланове краљевске породице и сложили се да ће сваки одговор морати да буде координисан са краљицом и принчевима Чарлсом и Вилијамом.

Ујутру је већ сазван кризни састанак с високим званичницима и представницима породице било лично, путем телефона или видео-позива.

Како се сазнаје, саопштење које је припремила Бакингемска палата наглашава љубав краљевске породице према Харију и Меган, у настојању да избегне продубљавања тензија.

Краљица међутим, не жури да га потпише како би добро промислила, пише Тајмс.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести