ОкоТВоко: Медијско парадирање уз лош глас

Отишао је Корнелије Бата Ковач и опет није испраћен како је заслужио и колико је створио. Медија је много али данас ако нешто имаш да кажеш, мораш да идеш и на СББ и на МТС мрежу. Тако је ишао и Пеца Поповић да каже да смо се огрешили о великана као што је Бата Ковач. Знам колико му је била велика жеља да направи концерт у Београду и да је то успео у родном Нишу. Сигурно наш најплодоноснији аутор поп и рок музике.
Aleksandar Filipović foto: Dnevnik.rs
Фото: Александар Филиповић фото: Дневник.рс

РТС је урадио колико је могао. Направио је „Ход по диркама”. Бисера Велетанлић је била тужна, а Здравко Чолић је бар могао да се огласи изјавом за РТС ако већ није могао па пева ни овде ни код Ђоковића него је отишао на Дане лудаје. Тања Петернек Алексић је репризом емисије „ТВ лица као сав нормалан свет’’ показала је како смо некада били нормални и у породичним и људским односима. Много нас је искварио живот.

Нема више алтруизма. А тај 17. септембар ће ући у историју најзанимљивих дана у историји Београда. Испраћен је Бата Ковач, одржане су ауто трке, одржана је промоција младих официра војске Србије, одржала се шетња и концерт на Ташмајдану и некако завршио евро прајд и стандардно - нападнути су новинари. Новинару Петру Гајићу с Н1, одузет је телефон, а потом је гађаном флашицом воде на камеру исте телевизије.

Представници ЛГБТ популације су  на многим  телевизијам - Прва, Курир, Нова, К1, Информер телевизија… Милош Надаждин је направио изложбу у којој се највише причало о фотографији Наташе Беквалац и Саре Јо. Све се завршило са малициозним коментарима  таблоидних портала. Медији су анализирали ко је подржао Прајд. Избио је рат на релацији Сека Алексић која је подржала, и Ане Николић која се успротивала манифестацији.

Погледајте улицу, погледајте портале. Вербални грађански рат је већ почео. Сада ако је посланик опозиције одлучио да цитира стихове Маје Беровић „Ти луташ бебо, скренуо си  са пута бебо” а не нешто из опуса Марине Туцаковић и Бате Ковача очигледно је да смо скроз у новим временима. И те вечери отворила се нова телевизија –телевизија Блиц.

Тамо је осванула Весна Дедић са „Балканцом улицом” а мувао се и Филип Чукановић који је отказни рок провео летујући са ћерком Жељка Митровића. Вратио се Сретен Радовић као уредник телевизије и вратио нам се Зека Милионер који по кубикажи изгледа као Арапин. Додуше Зека је дуго живео у Дубајиу. Стара лица се враћају на ТВ да својим искуством помогну.

Ту је и Славко Белеслин на ТВ Уна као и Никола Ђурићко са шоу програмом „Холивудирање’’. „Никад није касно’’ се вратило на програм али се нешто дешава са звездама Гранда - не почињу, не снима се програм. И таблоиди свашта шпекулишу. Имамо инфлацију програма, ко ће толико програма да гледа ако треба да штедимо струју да бисмо добили попуст за електричну енергију. Треба нам Еон, две кабловске, много интернета да бисмо похватали све што се емитује на телевизијама. А времена мало.

Почеле су монсунске кише и нигде нема оног златног дана о коме је певала Бисера. Лепе емоције остају само у песмама Корнелија Ковача, а нама остају свађе, размирице, поделе. Ни љубав, ни породица, ни пријатељства, ни фотографије, ни летовања нису као што су некада били. Телевизија и формати су ту да нам буду као шарена лажа. Дебатне емисије су удица за рејтинг а суштина је забашурена. Све ће ово једног дана проћи али неће оставити никакав траг у времену.

Nenad Adamov
26.09.2022 • 22:28
Pre nas ništa, posle nas ništa. Nekom ko odlučuje sve ovo odgovara.
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести