ТВ око: Краћим путем од Жике до Полдарка

Претплатници МТС овог ИПТВ система од 1. априла могу да уживају у светским серијама и филмовима, захваљујући новом каналу Стар ТВ. Како кажу у МТС-у, Стар ТВ на мале екране доноси најпопуларније телевизијске серије данашњице и то најпознатијих продукцијских кућа - Сони, Фокс, МГМ, Универзал, ББЦ, ИТВ и као и програме популарних скандинавских кућа.
IVANA VUJANOV
Фото: Ивана Вујанов

Овај нови канал део је понуде основног МТС ТВ пакета, а њихови претплатници могу да га пронађу на позицији 112.

Програмску шему чини чак 27 различитих наслова недељно, и то 16 серија радим данима и још 11 серија викендом. Међу серијама које привлаче пажњу су и „Кућа од карата“, „Играч“, „Г. Робот“, „Камп Икс“, „Хронике Лизи Борден“, „Шерлок“, „Ханибал“, „Полдарк“, „Грим”, а МТС истиче да ће програм бити разноврстан, са ситкомима, драмама, трилерима, научном фантастиком и хорором, акционим, авантуристичким серијама и филмовима, али и с кримићима и историјским спектаклима.

Тако су гледаоци ИПТВ коначно добили програм који може да конкурише Фоксовим програмима на конкурентској СББ платформи, чиме су коначно покренули ствари с мртве тачке, закуцане на обећаној а никад испуњеној Пинковој стотки – стотину канала, спортске, филмске, музичке, научне и ине тематике.

Судећи према првим реакцијама гледалаца, Стар ТВ обећава добру забаву, наравно, ако вам домаћи програм звани “Жикина династија 1-300”, по којем су познати МТС-ови пакети, није више прирастао за срце. Но, очигледно је да понуда бокс пакета с телефонским уређајима и брзи интернет нису довољни да привуку нове претплатнике, нарочито оне млађе који, иако нису баш свих двеста пута одгледали “Жикину династију”, ипак воле да погледају и нешто новије и свеже.

Истине ради, неке од ових серија већ смо гледали, и то на телевизијама с националном фреквенцијом, па не би било лоше да уредници Стар ТВ-а посегну мало и за неком другом кинематографијом, тренутно интересантном за Холивуд. Белгија и Исланд с крими серијама посебно се намећу. Ваља поразмислити.

Да ли је ово најава промене политике избора канала МТС-а, показаће вероватно блиска будућност. Јер, за разлику од СББ-а који тек сада прелази с аналогне на дигиталну телевизију, чувајући старије претплатнике, МТС-ови програми одувек су се пратили уз посебан апарат и минимум два даљинца. Но, технолошки напредни, остали су пар деценија иза конкуренције кад је у питању избор садржаја који нуде гледаоцима, иако им се мора узети као позитивно инсистирање на промовисању домаћег серијског, филмског и спортског програма. Ипак, изгледа да су одговорни напокон схватили да затварање у сопствене границе може да буде прилично ограничавајуће. Надамо се само да ће се тога сетити и коначно сести за сто са СББ-ом и договорити размену на линији Спорт клуб – Арена спорт. Гледаоци то траже већ годинама.

Ивана Вујанов

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести