Констракта до победе!

Након што је тријумфовала у другом полуфиналу, српска представница на 66. Песми Евровизије, Ана Ђурић Констракта, вечерас наступа у финалној вечери овог такмичења, које ћемо уживо пратити на првом програму Радио-телевизије Србије од 21 час.
konstrakta, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Констракта ће у финалу наступати под редним бројем 24, а након њеног првог појављивања које је публика у дворани „Пала Олимпико“ у Торину дочекала громогласним аплаузима и тапшањем у ритму песме „Ин Цорпоре Сано“ и стихова „уметница мора бити здрава“, њен пласман могао би да буде прилично висок, имајући у виду да се њена позиција на кладионицама из часа у час мења и то набоље. 

Цела Србија али и регион надају се њеној победи, премда се на кладионицама тријумф предвиђа украјинским представницима, саставу Калуш. И корисници друштвених мрежа одушевљено су поздравили поруку песме српске представнице, али и цео концепт којим се представила. Констрактино извођење песме у другој полуфиналној вечери убедљиво је најгледаније од свих осталих представника. То све могло би да јој донесе висок пласман за који ће се надметати са још 24 земље. 

На конференцији за медије која је одржана одмах након другог полуфинала Песме Евровизије, Констракта је, окупљеним новинарима рекла да је током проглашавања кандидата који су ушли у финалу размишљала о томе како је у Торину веома лепо време и да је размишљала како ће се она и њен тим, ако не прођу у завршницу такмичења, лепо провести у том италијанском граду, што је насмејало целу салу. Она је након тога у интервјуу за емисију „Еуровисион Бацкстаге“ истакла да је веома захвална на гласној подршци публике и гледалаца и да се осећа веома добро. 

– У једном тренутку нисам чула себе, само сам чула публику како тапше и пева са мном – рекла је Констракта.

Осим Србије и поменутих кандидата из Украјине у финалу се надмећу и представници  Литваније, Швајцарске, Холандије, Молдавије, Португалије, Исланда, Грчке, Норвешке, Јерменије, Белгије, Чешке, Azarbejyana, Пољске, Финске, Естоније, Аустралије, Шведска и Румуније. И чланови такозване „Велике петорке“ већ су заузели места у финалу, а међу њима су: Немачка, Шпанија, Велика Британија, Француска и домаћин Италија. Они ће своје нумере пред публиком у арени „Пала Олимпико“ извести први пут у целости управо вечерас. 

В. Бијелић

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести