Јана Милић Илић о улози у серији „Коло среће“

Једну од главних улога у новој серији „Коло среће“ коју сваког радног дана од 21 час гледамо на Првој телевизији игра глумица Јана Милић Илић.
Вања Фифа/Јана Милић Илић
Фото: Вања Фифа/Јана Милић Илић

Глумица у новом остварењу које настаје у продукцији „Смарт медиа“, а у режији Милана Коњевића и Владимира Алексића, игра жену из народа - Дрину, због које је много срећна јер је, како нам је открила, добила шансу да одигра нешто што публика до сада од ње није видела.

– Недостајало ми је све, много сам срећна што се ради оваква серија, жанровски другачија него све ово што смо радили пре ње. Јако ми прија ова улога и то је нешто што никада нисам радила раније. Снимамо сваки дан стандардно. Напорно је јер радимо по 12 сати дневно, али екипа је чаробна, тако да добро функционишемо.

Серија је несвакидашња и по свом жанру. Шта процењујете, у ком правцу иде „Коло среће“?

– Ја то зовем романсирани трилер. У серији има и трилера и мистерије, а наравно и комедије и драме. Прича је и озбиљна. Говори о томе како богатство утиче на људе. Заправо, како изненадно богатство утиче на једну жену, која цео живот надничи и ради на пијаци, а која је пре свега приказ поштења, морала и здравог сељака у најпозитивнијем смислу те речи. Серија говори и о томе како она привлачи преваранте из Београда, па се прича развија даље, па испливавају разне неке тајне из прошлости. Серија је пуна изненађења, обрта. Кад сам добила сценарио само сам читала текст даље и питала се шта ће да буде до краја. Рекла сам продукцији да ми дају још епизода (смех). Сви смо срећни што смо део овог пројекта.

Снима се много, а у мору пројеката има и добрих и лоших серија. Како очувати професионалност у инфлацији квалитета данас?

– Да, никада се више није снимало, чини ми се. То је доста и до продукције - ко како направи тај пројекат. Није само питање кастинга, већ и тога колико држава одваја за културу. Много је ту различитих фактора које утичу на крајњи резултат једног пројекта који се снима. У мору тих пројеката неки прођу, а неки не. Мени је драго да се оволико ради. Бирала сам сама овај посао и њиме сам задовољна.


Син не гледа маму на ТВ-у

Глумица Јана Милић Илић је у разговору за наш лист истакла и да њен шестогодишњи син Ђорђе није превише заинтересован да гледа маму на телевизији.

– Раније уопште није обраћао пажњу када би ме видео на ТВ-у. Сада, када пустим „Коло среће“, воли да ме види и лепо реагује на моје сцене, али није му то претерано интересантно – рекла нам је глумица и похвалила се да је Ђорђе лепо васпитано и духовито дете, те да ће наредне године бити ђак првак.


Кад се спомене ваше име не можемо да не помислимо на теленовеле, што српске, што хрватске. Колико су вам оне донеле?

– То је добро. Никада нисам серије делила на жанрове. Сваком задатку приступим као да ми је прва и последња улога. То што је нешто жанровски одређено као теленовела не диктира неки стил глуме због којег мораш да се уклапаш. Треба да радиш тај лик онако како ти осећаш на прави начин. Е сад, да ли се ради сапуница или је то трилер - свеједно је. На нама је да у послу дамо све од себе.

Посетили сте недавно манифестацију „Сербиа Фасхион Њеек“ у Новом Саду. Волите ли и пратите ли редовно шта је то у тренду?

– Пратим моду и почаствована сам што су ме позвали. Снимала сам цео тај дан и баш сам хтела да дођем на ову манифестацију, а и дуго нисам била у Новом Саду.

Да ли бисте се одазвали да вас позову да прошетате модном пистом?

– Да, радо (смех).

Чије креације иначе волите да носите?

– Хелена Сцритторе ми је омиљена креаторка у Србији. Мада ми имамо толико добрих дизајнера, али тренутно сам у њеној креацији па сам желела њу да истакнем. Обожавам њена одела.

Најавили сте пре одређеног времена да пишете књигу поезије. Јесте ли је у међувремену завршили?

– Никако да нађем прави тренутак или је то мени можда оправдање да то не урадим до краја. У тренуцима кад читам све што сам написала имам осећај да су неки делови превише интимни. Онда помислим да не треба то себи да радим. Заправо, оног тренутка када сам то хтела да урадим сви су хтели и кренули да пишу књиге. Сви би да буду и певачи и глумци и писци, па сам рекла себи да сада није време. Па тако стално одлажем да завршим ту књигу, али ваљда ће то да угледа светло дана.

Да ли добро пролази код публике када је човек из јавног посла  талентован за више различитих ствари?

– Мислим да данас у ери Инстаграма свако свакоме суди. Свако има неки коментар. Људи су постали много злонамерни. Тај Инстаграм је искривљена слика живота. Ни ја прва нисам онаква као што се представљам на Инстаграму, али пошто сам глумица наравно да ћу да качим и професионалне фотографије и слике из живота, али нон-стоп неко некоме суди. Па ако је неко талентован за више ствари увек ће се наћи неко други ко ће рећи: „Види овог, сад је он умислио да може и то“. Није да не желим да чујем туђе мишљење, али ја сам се стварно оградила од свега тога. Мени је нпр. стварно жеља да се опробам у мјузиклу, а имам жељу и да будем писац. То не значи да ја мислим да сам најпаметнија и да све могу, али што не бих пробала?!

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести