Фејсбук уклања поруке противника карантина

Портпарол компаније рекао је да је та друштвена мрежа уклонила са своје платформе поруке демонстраната у Калифорнији, Њу Џерсију и Небраски.
Fejzbuk Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

САН ФРАНЦИСКО: Компанија Фејсбук саопштила је данас да ће блокирати особе које се противе мерама карантина како не би могли да користе ту друштвену мрежу да организују окупљања којима се крше наредбе америчких савезних држава о останку код куће.

Међутим, како наводи Ројтерс, компанија је саопштила да ће уклонити само поруке које су у супротности са смерницама влада.

Портпарол компаније рекао је да је та друштвена мрежа уклонила са своје платформе поруке демонстраната у Калифорнији, Њу Џерсију и Небраски.

Он је то изјавио, како примећује Политико, након вишедневних протеста против рестрикција у престоницама тих држава, током којих су учесници носили транспаренте наклоњене председнику САД Доналду Трампу.

Додао је да су гувернери наведених савезних држава пренели Фејсбуку да су ти догађаји забрањени према мерама карантина и социјалног дистанцирања које су власти донеле у одговору на пандемију корона вируса.

Међутим, такав потез Фејсбука наишао је на критике конзервативаца, укључујући Трамповог најстаријег сина.

"Зашто Фејсбук у дослуху с државним владама гуши слободу говора људи", упитао је на Твитеру Доналд Трамп Млађи, оценивши да то представља кршење првог амандмана што је "веома опасно".

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести