Друго полуфинално вече „Песме за Евровизију“

БЕОГРАД: Након што је синоћ одабрано девет најбољих у првој полуфиналној вечери, Србија бира још девет такмичара у другом полуфиналу фестивала „Песма за Евровизију '22” које ће бити одржано вечерас од 21 час у студију Радио-телевизије Србије на Кошутњаку у Београду.
e
Фото: Kristina Radenković i Stefan Popović/ Gordan Jović

Гледаоци ће, такође, у телевизијском преносу уживо моћи да прате такмичење из својих домова путем првог програма Радио-телевизије Србије.

У другом полуфиналу наступиће 18 такмичара и то следећим редом: Срђан Лазић, Јулијана Винцан, Марко Николић, Зое Кида, Оркестар Александра Софронијевића, CHEGI и Браћа Блуз Бенд, група Еутерпа, Душан Свилар, Ивана Владовић и Јована Станимировић, бенд Гифт, Зејна Муркић, Сара Јо, Марија Мирковић, Rocher Etno Band, Vasco, Тијана Дапчевић, састав Gramophonedzie и Наива.

Од њих 18, вечерас ће, као и синоћ, бити одабрано девет најбољих који ће се заједно надметати у финалној вечери сутра од 21 час, када ћемо сазнати ко ће Србију представљати у Италији. Половину гласова такмичарима даје стручни жири, док им другу половину даје публика, која има 15 минута да се својим СМС гласовима определи за своје фаворите.

„Песму за Евровизију” воде Драгана Косјерина и Јован Радомир, а са такмичарима иза сцене разговарају Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Подсетимо, Евровизија ће ове године 66. пут заредом бити одржана у Торину од 10. до 14. маја након што је прошле године у Ротердаму победио италијански рок састав Манескин.

Ове године на такмичење се након краће паузе враћају Црна Гора и Јерменија, а Русија је дисквалификована, због тога што би, како је саопштила Европска унија емитера (ЕБУ) својим учешћем ова земља могла да наштети репутацији фестивала због кризе у Украјини.

В. Б.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести