Интернационални спектакл на отварању јесењег SFW

НОВИ САД: Повратак ревијама уживо, пред публиком која се последњих готово две године ужелела великих модних манифестација, “Serbia Fashion Week” који се у Новом Саду одржава од 25. до 29. септембра, означиће ревијом високе моде.
s
Фото: SFW

На спектакуларном отварању националне недеље моде 25. септембра на репрезентативној локацији у згради Музеја Војводине, своју нову колекцију представиће гост из иностранства, подсећајући на то да SFW од свог првог издања у јесен 2013. године има интернационални карактер.

Другог дана овогодишњег “Serbia Fashion Week”-а, следе ревије популарних брендова уз бројна позната лица из јавног живота, на тераси највећег тржног центра у региону – Променади. Уз поштовање свих епидемиолошких мера које ће бити на снази, национална недеља моде наставља се 27. септембра ревијама домаћих дизајнера који ће на крову Новог Сада, како многи називају терасу ТЦ Променада, приказати своје нове колекције.

С обзиром на то да SFW од свог почетка посебно негује и едукативне активности, пратетћи програми на које је публика, али и сви они који се професионално баве модном и текстилном индустријом навикла, неће изостати но овога пута. Претпоследњег дана, 28. септембра биће отворена изложба чија тема је одржива мода, а слоган Сачувајмо планету.

Фото: SFW

У оквиру пратећег програма овог издања SFW најзначајнија је онлине конференција која се организује у сарадњи са Министарством културе и информисања. Овом конференцијом 29. септембра биће затворено јесење издање “Serbia Fashion Week”-а уз наду и наговештаје да ће бројним изненађењима која се већ припремају за наредно пролеће СФW својим програмом обогатити програм и садржај пројекта – Нови Сад – европска престоница културе.

Предстојеће издање „Serbia Fashion Week“-а припрема се у знаку фантастичне енергије коју је са Сицилије понело 10 домаћих дизајнера који су у организацији СФW крајем августа предсављали српску креативност на сицијијаноској недељи моде. Већ на самом почетку “Serbia Fashion Week” имао је потписане протоколе о сарадњи са националним саветима за моду осам европских држава, а овогодишње издање дочекује са укупно 34 потписаних уговора са државама са свих континената. Тиме SFW, као једина лиценцирана недеља моде у Србији истрајава у жељи да српску моду представи свету, а светску прикаже домаћој публици. И не само то, него и у овим тешким временима у којима владају бројна ограничења, SFW потписивањем нових уговора оснажује своје темеље и учвршћује позицију једног од светских лидера када је реч о моди.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести