Хари пристао на разговор са Опром због одузимања одликовања

ЛОНДОН: Принц Хари пристао је да са супругом Меган направи интревју са Опром Винфри почетком марта, а након сто је сазнао да ће му краљица одузети војне титуле због Мегкита.
megan princ hari
Фото: Tanjug (Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP, file)/Megan i Hari

Одлука која је донета 19. фебруара да се принц повуче са фронтовских краљевских дужности веома је наљутила војводу од Сасекса због губитка његових војних именовања, пише Дејли мејл.

Харију је одузета улога генерал-капетана краљевских маринаца, коју му је доделио његов деда, принц Филип, као део коначног договора да се повуче са краљевских дужности.

Потез одузимања ових титула, према тадашњим извештајима довео је принца до очаја.

Раније се нагађало да је одлука о интервјуу донета након што су војводи и војводкињи наводно рекли да њихов син Арчи неће постати принц када принц Чарлс постане краљ, због уредби које наводно Чарлс намерава да уведе, а које то онемогућавају.

У интервјуу са Опром, принц Хари оптужио је Краљевску породицу за расизам.

Међутим, у недељу је откривено да је принц Чарлс, јасно ставио до знања да Харијевом и Меганином сину, Арчију, неће бити место у краљевској породици.

Одлука, о којој се прича већ месецима довела је односе између Харија и његове породице на веома критичан и изузетно низак ниво.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести