Алисон Мек осуђена на три године затвора

ЊУЈОРК: Алисон Мек, глумица из популарне ТВ серије, "Смолвил", осуђена је на три године затвора због учешћа у злогласној секти Нексијум (NXIVM), која се бавила кријумчарењем, сексуалном трговином, изнудом, опструкцијом и рекетирањем.
a
Фото: Youtube Printscreen

Глумица је осуђена пред судом у Њујорку након што је априла 2019. признала кривицу по једној тачки оптужнице за рекетирање и једној за заверу, а очекује се да ће на издржавање казне бити упућена 29. септембра, преноси Ројтерс.

Пре него је осуђена, Мек је неколико дана раније у писму својих адвоката написала да изузетно жали због целе ситуације и да јој је сарадња с Китом Ранијеријем, вођом овог злогласног култа осуђеним на чак 120 година затвора, била највећа грешка у животу.

Адвокати глумице тражили су да она не добије велику затворску казну након што је признала кривична дела, као и због чињенице да је нагласила да се изузетно каје.

Једна од жртва, Џесика Џоан, говорила је на изрицању пресуде и рекла да је Мек емоционално манипулисала њом и на крају јој наредила да "заведе" Ранијерија, уз обећање да ће тиме решити своју трауму од претходног сексуалног злостављања, а да се она није повиновала том наређењу.

И друге "сексуалне робиње" у овој секти су током суђења Алисон Мек описале као невероватно окрутну особу која их је застрашивала и кажњавала.

Суд је данас уважио чињеницу да је глумица сарађивала у процесу против Ранијерија, и изрекао је казну нижу од 14 година предвиђених савезним законима, а такође је саопштио да верује да је њено кајање искрено.

Међу припадницама овог култа налазила се и Индија Оксенберг (27), ћерка холивудске глумице Катарине Оксенберг и унука принцезе Јелисавете Карађорђевић.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести