Егзит у Дубаију представио ексклузивни ВР пројекат

ДУБАИ: Двоструки европски фестивалски шампион Егзит представио се публици на Светској изложби "Експо 2020" у Дубаију ексклузивним ВР ("virtual reality") пројектом.
egzit
Фото: exitfest.org

"Овај аудио-визуелни пројекат чине познате фестивалске локације снимљене 8К 360 ВР камером протеклог јула... Новосадски фестивал један је од свега неколико светски познатих фестивала који су представљени на Светској изложби у Уједињеним Арапским Емиратима", истичу представници Егзита.

Они наводе да су посетиоци Павиљона Србије имали прилику да кроз овај пројекат искусе фестивал са места која никоме нису била доступна, на пример тачно поред Давида Гете на Главној бини или уз Соломуна и Пола Калкбренера на Денс арени.

Поред тога, по речима представника Егзита, "посетиоци изложбе у Дубаију могу бити и на дунавском Варандинском мосту, главна капија и раскрсница која води до бројних фестивалских бина и зона, као и у ВИП ложи."

У оквиру представљања Србије на Светској изложби, Егзит је са Националном платформом "Србија ствара" 14. јануара организовао и концерт холандско-српског извођача Саторија.

Сатори је у сарадњи са најистакнутијим музичарима традиционалне музике Србије и Балкана, попут Амире Медуњанин, Милице Мајсторовић, Есме Реџепове (пост мортем) и других представио свој најновији пројекат: "Чуда Винчанске културе."

На овогодишњој Светској изложби учествују 192 државе из целог света, а очекује се да ће она привући око 25 милиона посетилаца.

Светска изложба је настала 1851. године како би под једним кровом окупила идеје, културна добра, технолошка и индустријска достигнућа држава света.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести