Култура - Сцена

Култура / Сцена Миодраг Табачки 26. маја отвара 67. Стеријино позорје
НОВИ САД: Овогодишње 67. Стеријино позорје свечаном беседом отвориће академик Миодраг Табачки.
Култура / Сцена Балет "Ана Карењина" премијерно 14. маја у Српском народном позоришту
Чувена „Ана Карењина“, али као балетска представа, премијерно ће бити изведена 14. маја на сцени „Јован Ђорђевић“, у кореографији и режији Крунислава Симића.
Култура / Сцена Најбоље европске представе за децу и омладину у Новом Саду
Први међународни фестивал професионалних позоришта за децу и младе, под називом „Новосадске позоришне игре”, који покреће и организује Позориште младих, отворене за викенд премијером представе домаћина „Гуливерова путовања“, у режији Кокана Младеновића, у такмичарској селекцији има најбоље европске представе за децу и омладину.
Култура / Сцена Мини фестивал „Наши дани“ од 16. до 18. маја у СНП-у
НОВИ САД: Три представе Београдског драмског позоришта, у мају, увод су у овогодишње издање мини фестивала „Наши дани“ који су прошле године покренули Српско народно позориште, Београдско драмско и Новосадско позориште Ујвидеки синхаз.
Култура / Сцена Играчка представа Соколова песма у Новосадском позоришту
БЕОГРАД: Премијера играчке представе "Соколова песма" у извођењу ансамбла Коло заказана је за 10. мај у Атељу 212.
Култура / Сцена Представа Гуливерова путовања 7. маја у центру Новог Сада
На путовање, у потрази за знањем, глумци Позоришта младих и редитељ Кокан Младеновић воде публику с представом “Гуливерова путовања”, инспирисаном познатим романом Џонатана Свифта, која ће премијерно бити изведена 7. маја на отвореном, на пет пунктова од Дунавске улице, до игралишта иза Позоришта младих.
Култура / Сцена Анамариа Серда, глумица: Живети и одисати љубављу
Глумицу Анамарију Серду публика је упознала прошле године на премијери представе “Живот се са мном много поиграо” по роману Давида Гросмана, у драматизацији Дарка Лукића, режији Дина Мустафића, на Новом Тврђава театру у Чортановцима.
Култура / Сцена СНП: Три представе Атељеа 212 на почетку фестивалског месеца
НОВИ САД: Три најпопуларније представе београдског Атељеа 212 новосадска публика може да погледа већ почетком маја и то као увод у фестивалски месец у овом Позоришту.
Култура / Сцена „Наш син” Патрика Лазића нова представа фондације „Хартефакт”
Фондација „Хартефакт“ је у  Београду започела продукцијски рад на новој представи. Реч је о ауторском пројекту „Наш син“ Патрика Лазића, редитеља млађе генерације који је протекле сезоне режирао веома запажену представу „Све несрећне породице личе на све срећне породице“ у Народном позоришту Пирот. Премијера је најављена у првој половини јуна.
Култура / Сцена Почиње фестивалски месец у СНП-у: Гостовања Атељеа 212
Представа „Амстердам“ реномиране израелске ауторке Маје Јасур Арад, у режији Иве Милошевић биће одиграна 6. маја, „Пристанак“ савремене енглеске позоришне редитељке и списатељице Нине Рејн, редитеља Небојше Брадића биће изведен 7. маја, док ће комад „64“ Тене Штивичић, у режији Алисе Стојановић публика гледати 8. маја у Новом Саду.
Култура / Сцена Представа Баал и Милош Биковић у насловној улози у СНП-у 28. априла 
Милош Биковић и „Баал“ Бертолда Брехта, у режији словеначког редитеља Дијега де Бреа, 28. априла гостују и пред новосадском публиком на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Опроштај од глумице Снежане Никшић у Југословенској кинотеци
БЕОГРАД: Комеморација недавно преминулој глумици Снежани Никшић (1943-2022) данас је одржана у Великој сали Југословенске кинотеке у Београду.
Култура / Сцена Вера Хрћан Остојић: Треба улагати и у људе
Глумци дечјих позоришта заиста имају велику публику, памте их све генерације, од најмлађих који их се сећају и кад одрасту, до старијих са којима често иду на представе.
Култура / Сцена Најбоље европске представе за децу и младе
Први међународни фестивал професионалних позоришта за децу и младе „Новосадске позоришне игре”, који организује Позориште младих, биће отворене 7. маја у Новом Саду.
Култура / Сцена Арпад Месарош: Диктатура ефикаснија од демократије
Глумца Арпада Месароша због наочите појаве, умећа и узбудљивости представа у којима је играо, и публика и критика уочили су већ на самом почетку његове каријере, у ансамблу Позоришта “Деже Костолањи” у Суботици.
Култура / Сцена ИНТЕРВЈУ Миливоје Млађеновић: Ни пресек, ни просек
Саопштена је још једна селекција Стеријиног позорја коју је направио Миливоје Млађеновић. Он је већ рекао да се у њој не ради ни о пресеку, ни о просеку, него о виталности, капацитетима и потенцијалу.
Култура / Сцена Вечерас премијера представе "Слепа мрља" у Српском народном позоришту
Представа „Слепа мрља“, у режији Андреја Мажерија, госта из Румуније, премијерно ће бити изведена вечерас у 19.30 часова на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Завршен Фестивал професионалних позоришта Војводине
ЗРЕЊАНИН: У Народном позоришту „Тоша Јовановић“ у Зрењанину јуче су уручене награде најбољима на 71. фестивалу професионалних позоришта Војводине.
Култура / Сцена Вечерас и сутра у СНП-у гостује трупа Балет џез Монтреал
НОВИ САД: Канадска трупа Балет џез Монтреал гостује вечерас и сутра од 20 часова на сцени Српског народног позоришта са комадом "Играј са мном" на музику чувеног кантаутора Ленарда Коена (1934-2016).
Култура / Сцена Кубанска компанија игре Малпасо гостује вечерас у СНП-у
Кубанска компанија игре “Малпасо” из Хаване гостује вечерас на сцени Српског народног позоришта у оквиру 19. издања Београдског фестивала игре.
EUR/RSD 117.5607
Најновије вести