Прекинуто снимање "Немогуће мисије" због епидемије корона вируса

ЛОС АНЂЕЛЕС:  Снимање седмог наставак холивудског блок-бастера, "Немогућа мисија" стопирано је због ширења корона вируса, преноси Скај њуз.
Tom Kruz nemoguca misija / EPA
Фото: EPA/JACK TAYLOR

Холивудски продуценти филмског хита придружиће се тако дугачкој листи компанија које трпе финснијску штету због епидемије смртоносног корона вируса.

Студио "Памаоунт пикчерс" приморан је да откаже планирано, тронедељно снимање у Венецији, а у саопштењу холивудски студио наводи да настоји да изађе у сусрет филмској екипи, те је одобрио свима да се врате својим кућама до наставка снимања.

"Наставићемо да пратимо развој ситуације, да сарађујемо са здравственим радницима и представницима власти", наводи се у саопштењу компаније.

Више од 200 људи је у Италији заражено вирусом ЦОВИД-19, седморо је приминуло и то је највећи број жртава епидемије изван граница Азије, а највећи број регистрованих случајева је у регији Ломбардија, где су забрањена сва јавна окупљања.

Иначе, филм "Немогућа мисија 7" требало је да се појави у биоскопима у јулу идуће године, али је неизвесно да ли ће тај термин бити испоштован, а новинари за сада немају потврду да ли се и главна звезда филма, 57-годишњи Том Круз налази у Италији.

Ограничено кретање и ванредни услови због коронавируса утицали су и на снимање других филмова, преноси Скy неwс.

Тако је компанија "Парамоунт пикчерс" одложила кинеску премијеру још једног свог филма, јер су сви биоскопи у Кини затворени због епидемије.

Иста судбина је задесила и нови филм о Џејмс Бонду, чија је премијера у Пекингу отказана, а како наводи Скy неwс мало је вероватно да ће Кина смањити или укинути ванредне мере заштите од вируса, па би у сличној ситуацији могла да се нађе и компанија "Дизни" с планираном кинеском премијером свог римејка филма "Мулан".

У свету је више од 80 хиљада заражених коронавирусом, док је 2700 људи умрло.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести