Зрeњанин: Ухапшен због продаје пилића заражених салмонелом

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су Б. Ђ. (30) из околине Житишта, због постојања основа сумње да је починио кривична дела производње и стављања у промет шкодљивих производа и преваре у покушају.
policija hapsenje
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Осумњичени се, како је наведено у саопштењу за јавност, терети да је у временском периоду од 29. октобра до 6. новембра ове године, са своје фарме, која се налази у околини Житишта, продао око 9.000 товних пилића заражених салмонеом, и то привредним друштвима из Сремске Митровице и Жабља.

По налогу основног јавног тужиоца, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и, уз кривичну пријаву, биће приведен тужилаштву у Зрењанину.

Надлежни органи, иначе, спречили су даљу продају целокупне количине меса која је испоручена привредним друштвима, па није доспело на тржиште и биће уклоњено на нешкодљив начин.

Како је “Дневник” већ писао, фарма осумњиченог Б. Ђ. налази се у Банатском Двору. Претпоставља се да је он знао да је живина коју је планирао за клање заражена салмонелом, јер је то утврдила надлежна Ветеринарска инспекција, која је одмах наложила законом предвиђене мере, односно нешкодљиво уклањање пилића. Али, фармер се оглушио о наредбу и покушао је да месо пласира као здравствено исправно, месарама са којима сарађује!

Ветеринарска инспекција је у међувремену утврдила порекло пилића заражених салмонелозом, као и место објекта у коме су животиње заклане. Управа за ветерину Министарства пољопривреде је саопштила да је цела количина меса блокирана и да ће бити послата на нешкодљиво уклањање.

Ж. Б. 

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести