Заплењена професионална музичка опрема и делови за камионе

ХОРГОШ: Цариници су на граничном прелазу Хоргош у сарадњи са полицијом током протеклог викенда спречили два покушаја кријумчарења и запленили професионалну музичку опрему и резервне делове за камионе, чија је укупна вредност процењена на преко 1.200.000 динара.
granicni prelaz
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)
Непријављена музичка опрема откривена је на улазу у земљу у „форду галакси“, новосадских регистарских ознака, којим је путовао из Штутгарта ка Ветернику 35-годишњи држављанин Србије, који је приликом сусрета са цариницима рекао да нема ништа за пријављивање.
 
Детаљном контролом аутомобила утврђено је да се иза возачког седишта, као и у пртљажнику поред кофера и међу личним стварима налази шест кутија са новом музичком опремом.
 
Провером је утврђено да се ради о потпуно новој, професионалној музичкој опреми робне марке „Аллен &Хеатх“.
 
Уз записник о прекршају задржано је неколико миксета и друге студијске музичке опреме, вредне преко милион динара, наводи се у саопштењу Управе царина.
 
Сличан прекршај забележен је и два дана раније на овом прелазу, када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен „БМЊ“ мађарских регистарских ознака, којим је сам путовао 22-годишњи мађарски држављанин.
 
Он је такође тврдио да нема ништа за пријављивање, да би у аутомобилу било пронађено осам кутија са новим деловима за камион марке „ман“.
EUR/RSD 117.5811
Најновије вести