Вулин: Полиција неће престати да спречава кријумчарење и отимање од државе

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Шапцу да полиција неће дозволити сиву економију, кријумчарење и отимање од државе и да ће полиција додатно појачати рад на сузбијању свих облика шверца акцизних производа.
vulin1
Фото: МУП

 „Полицијска управа у Шапцу само у прва три месеца ове године запленила је више од 10 тона дувана и више од две тоне нафте. Ови резултати су за сваку похвалу, али очекујем да ће уз нова улагања у побољшање услова рада полицијских службеника ти резултати бити још бољи“, рекао је министар Вулин који је обишао нову станицу полиције у Шапцу.

 Према његовим речима, штета коју нелегални промет акцизних производа наноси буџету је огромна, али је исто тако подвукао да је изузетно проблематична веза између црног тржишта и других облика криминала.

 Сузбијањем ових кривичних дела, како је истакао, омогућићемо даљи развој нашег друштва, изградњу путева, болница, школа, али и спречити могућност да неке нове криминалне групе буду финансиране тим новцем.

Фото: МУП

 Министар је додао да ће полиција пажљиво пратити и рад царинских службеника, како би се спречила свака злоупотреба која би довела до тога да роба без санкција буде прокријумчарена.

 Имајући у виду да ова управа покрива граничне прелазе према Босни и Херцеговини, министар је нагласио да ће посебан акценат у њеном даљем раду бити и сузбијање прекограничног криминала.

Он је посебно похвалио управу у Шапцу да ефикасно остварује заштиту државне границе и пограничног подручја.

Фото: МУП

 Министар Вулин је током посете Полицијској управи у Шапцу разговарао и са начелником те управе, Зораном Јевђенићем, о резултатима оствареним у претходном периоду, али и о даљим потребама за побољшање услова рада.

„Министарство унутрашњих послова наставиће да унапређује услове рада и капацитете полиције, како кроз набавку опреме, униформе, наоружања, тако и кроз реконструкцију постојећих објеката и изградњу нових“, рекао је министар Вулин.

На почетку посете Полицијској управи у Шапцу министар Вулин положио је цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима ове управе.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести