Власнику аутобуса из саобраћајке у Бугарској 99 прекршаја

БЕОГРАД: Поводом саобраћајне незгоде која се 14. августа догодила на ауто-путу у Бугарској, у којој је учествовао аутобус из Србије и када је повређено 28 српских држављана, припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова по хитном поступку, а по налогу министра унутрашњих послова Александра Вулина, извршили су надзор правног лица - власника возила, као и предузетника који је корисник аутобуса по уговору о закупу.
mup
Фото: MUP

Код правног лица - власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднет је један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе поседује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднет је и један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз деце.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести