Велики пожар у Нишу, запалиле се бараке у којима живи 10 породица

НИШ: Велики пожар букнуо је вечерас у Нишу, код техничких школа, а повређених нема, јављају Нишке вести.
n
Фото: Tanjug (Dimitrije Nikolić)

Како наводе позивајући се на незваничне информације, запалиле су се бараке грађевинара, у којима живи 10 породица.

Медији преносе да је пожар избио код нишке Грађевинске школе и да гори зграда са десетак спратова.

Према првим информацијама, нема повређених.

Сви станари су евакуисани, додају Нишке вести.

Више ватрогасних екипа се бори са ватром, али пошто су куће углавном старе градње и дрвене конструкције, ватра се брзо шири.

Према речима станара, како наводе НИшке вести, узрок пожара је димњак који се запалио, а ватра се затим проширила и на остале објекте.

У полицијској управи у Нишу потврдили су Нишким Вестима да је више екипа полицајаца, ватрогасаца и Хитне помоћи на терену.

Сотировски: Нема повређених, нађен смештај за породице

У великом пожару који је избио вечерас у Нишу нема повређених, потврдила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски и истакла да је 10 породица, тачније 40 људи, остало без крова над главом, али да је Град Ниш нашао смештај за оне којима је потребан и послао их у сигурну кућу.

Фото: Tanjug (Dimitrije Nikolić)

Сотировски је рекла да је ослобођен и део прихватилишта који се налази у центру "Мара", а да је као алтернатива за смештај породица одређен Ромски културни центар.

Она је додала да ће се сутра ујутру видети шта Град Ниш може да уради како би помогао породицама.

Вероватно овде неће имати могућности да се врате, па ћемо видети како град може да им помогне. Вероватно ће то бити станови за социјално становање које имамо, да видимо на који начин ћемо да их распоредимо, али оно што је најбитније, неће остати ни на хладном, ни гладни ни жедни, нагласила је Сотировски.

Начелник управе за ванредне ситуације Срђан Митровић рекао је да је Ватрогасно-спасилачка бригада у Нишу у 19.48 часова примила дојаву да гори кућа у улици Александра Медведева и истакао да су екипе дошле на лице места за пет минута.

По стизању на лице места затечен је пожар у разбукталој фази, односно био је захваћен кров објекта, рекао је Митровић.

Он је додао да се тренутно на лицу места налази седам ватрогасних возила са 18 ватрогасаца, док је шест станара евакуисано из објекта.

Тренутно се ради на догашивању пожара, рекао је Митровић.

Он је истакао да је пожар захватио комплетну кровну конструкцију овог објекта, где се налази 10 стамбених јединица.

Најбитније је да нема повређених, констатовао је Митровић и истакао да ће екипе полиције и ватрогасно-спасилачке бригаде бити на лицу места све док постоји могућност да се пожар поново разбукта.

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести