Ухапшено шест осумњичених за посредовање у проституцији

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Тужилаштва за организовани криминал у Београду, ухапсили су шест припадника организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и посредовање у вршењу проституције.
lisice, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Ухапшени су Ј. Д. (1973), Д. К. (1959), А. С. (1982), Ж. Ш. (1983), Б. Г. (1993) и Д. М. (1989).

Сумња се да су они, од септембра 2022. до маја 2023. године, врбовали женске особе да се баве проституцијом, а потом изнајмљивали станове на територији
Београда у којима су се оне налазиле са клијентима.

Осумњичени се терете и да су путем друштвених мрежа организовали оглашавање проституције, подводили више од 10 девојака којима су организовали превоз до клијената.

Новац добијен од проституције су, како се сумња, припадници организоване групе делили између себе.

Претресом станова и других просторија које су они користили полиција је пронашла 203.000 динара, 3.200 евра, 39 мобилних телефона, 3 лаптопа, који су, како се сумња, коришћени за евиденцију о девојкама које пружају сексуалне услуге, евиденцију о зарађеном новцу, о почетку и завршетку пружања сексуалне услуге корисницима услуга.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести