Ухапшен због крађе из робних резерви

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за сузбијање криминала, у сарадњи са Одељењем за сузбијање корупције и ПУ Сремска Митровица, а поналогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, у предмету контроле складиштара који лагерују робу Републичких робних резерви, ухапсили су В. Ћ. (1963) из Новог Сада, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.
lisice, ilustracija
Фото: Илустрација

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је припаднике полиције и нагласио да ће сви они који се усуде да на овај начин угрозе егзистенцију наших грађана бити идентификовани, пронађени и санкционисани.

„У времену у коме се сваки килограм хране чува и од кога зависи опстанак нације крађа из робних резерви је отимање од уста нашој деци и слабљење државе. Крађа из робних резерви више је од привредног преступа или кривичног дела, то је подлост.

Министар Вулин је додао да је Србија, захваљујући мудрој политици председника Александра Вучића, и у овим тешким временима, сигурна и безбедна.

„Код нас нема несташица брашна, уља, основних животних намирница, јер је држава на време реаговала. Људи у Србији не треба да брину, имамо свега довољно. А сви они који зарад личног богаћења пљачкају грађане Србије биће ухапшени и константно на мети српске полиције“, поручио је министар Вулин.

Ухапшени В. Ћ. је, како се сумња, као одговорно лице привредног друштва „Житопромет“ ДОО Рума, од 1. јануара до 30. марта ове године, незаконитим поступањем оштетио Републичку дирекцију за робне резерве за 624.500.141 динар, а за себе прибавио противправну имовинску корист у истом износу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести