Убиство на Новом насељу: Подгоричанин ликвидиран због крвне освете?

НОВИ САД: Полиција је данас после подне још трагала за убицом Жељка Б. (55), држављанином Црне Горе и Босне и Херцеговине, који је усмрћен из ватреног оружја прексиноћ око 22 сата испред улаза у којем је становао као подстанар, на новосадском Новом насељу, у Улици браће Дроњак 7.
u
Фото: Dnevnik.rs

Пошто није реч о човеку познатом по криминалним пословима, није искључено да је мотив тог убиства освета поводом активности његовог сина Александра Б., који с доводи у везу с убиством Мирослава Лазаревића, почињеним у Источном Сарајеву пре три године. Александар Б. је осуђен због тог злочина на 19 година затвора. Његов саучесник Саша В. је тим поводом осуђен на две деценије робије. Окривљеном Александру се незванично приписује да је, свесно или несвесно, ушао у крвави рат црногорских кланова који имају своја „пословна” седишта  око Котора,  о којем се годинама често извештава на овом простору, као и због крвних освета.

Такође, наводно, један плаћени убица из друштва Жељковог сина се доводи у везу и с убиством једног значајног криминалца у Новом Саду. Насупрот томе, покојни Жељко Б., карактеристичан по корпулентности и лепим манирима, стекао је углед и друштво у Новом Саду, док је радио као власник фирме у Немачкој која се бави збрињавањем старих људи, као и запошљавањем медицинских сестара у тој држави. Такође, извозио је воће и поврће у Сарајево, одакле се доселио у град у којем је изабрао да живи до краја живота.        

Станари улаза на Новом насељу у којем је живео мушкарац који је убијен, су нам давали различите информације о броју пуцњева које су чули, али у осталим важнијим информацијама су се сви наши саговорници сложили. Најмање један хитац је био кобан. Навели су да су полиција и екипа Хитне помоћи веома брзо дошли на место догађаја, неки спомињу и време око два минута. Затекли смо доста станова у којима није било никога да отвори врата, али и људи који су дали до знања да не желе да дају икакве податке о догађају.

Фото: Dnevnik.rs

Једна комшиница нам је казала да је чула више хитаца, али да је прво помислила да то млади славе на улици уз дочек у Београду наших „златних” одбојкашица који је преношен на телевизији баш у то време.

Убрзо након пуцња под прозором, на моја врата је дошла полиција и питала за стан у којем је живео тај човек на ког је неко пуцао. Ја сам их упутила на стан на крају ходника другог спрата, присећала се комшиница с другог спрата.

Гледала сам за њима, казала је наша саговорница, тамо им је отворила млада женица, а појавио се за њом и младић, одмах су сишли заједно и зачуо се потом јак женски врисак. Очигледно јој је настрадала блиска особа.


Крвави обрачуни у Улици браће Дроњак

Занимљиво је да се у Улици браће Дроњак догодило неколико убиства која су привукла пажњу јавности. У згради број 13, лане 28. октобра насмрт је избоден ножем током журке Стефан С.

У истој улици код броја 16, 28. фебруара 2015. ликвидирани су Ненад Опачић и његова супруга Јасмина. По речима једног комшије, готово на истом месту код броја 7 где је убијен и Жељко Б., и у слично време, усмрћен је један црногорски држављанин који је био познат по дружењу с тадашњем вођом црногорског клана у Новом Саду, убијеним 1999. године.


Фото: Dnevnik.rs

Она је додала да су власници стана у којем је становао настрадали вероватно негде у иностранству, те да су најновији подстанари на поменутој адреси тек неколико месеци, па, наводно, стога нико и нема шта да нам каже о њима. 

Још једна саговорница нам је рекла да је чула неки необичан звук, али да није помислала да се ради о пуцњу јер је био „пригушен”, док је друга комшиница чула само мушки јаук или врисак и један или два пуцња, а можда и репетирање оружја.

Телевизор је био гласан, а у то време је још увек и бука и на улици, оценила је она.

Новосадска Полицијска управа није послала саопштење о том догађају.

С. Х. Д.

ЖЕЉАН МИРА
10.09.2019 • 20:02
Зашто се те "јуначине" не тамане у њиховој еколошкој држави, већ су загадили нашу лепу варош... Све одише и смрди на криминал и корупцију. Алал нам полиција и правосуђе, у овој нашој ријалити држави!
EUR/RSD 117.2728
Најновије вести