У Младеновцу заплењено 50 килограма марихуане

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, запленили су, на територији Младеновца, око 50 килограма марихуане и ухапсили Д. С. (1977) из Краљева и Младеновчанина М. Ј. (1983), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.
1
Фото: МУП

Полиција је ухапсила осумњичене у дворишту породичне куће М. Ј. приликом примопредаје 45 пакета марихуане, укупне тежине око 50 килограма, коју је Д. С., својим аутомобилом довезао, како се сумња, са подручја АП КиМ.
Осумњичени М. Ј. је, иначе, у децембру 2020. године, ухапшен заједно са још седам особа, јер су као припадници организоване криминалне групе, у дужем временском периоду, на територији Републике Србије, прокријумчарили више од 330 килограма марихуане. М. Ј. је пуштен да се брани са слободе, исто кривично дело је поновио, због чега је поново ухапшен.

Осумњиченима М. Ј. и Д. С. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин још једном је од правосудних органа Србије затражио да пооштре казнену политику према онима који дилују дрогу и да дилерима дроге, а посебно вишеструким повратницима не дозволе да се бране са слободе.
„И 2011. и 2012. године писане су му пријаве за поседовање дроге, и као што видите он изнова и изнова понавља кривична дела, он изнова и изнова трује нашу децу. Честитам припадницима Министарства унутрашњих послова на преданом раду и на томе што свакодневно склањају дилере са наших улица, далеко од наше деце. Од правосудних органа још једном тражим да пооштре казнену политику према дилерима дроге и да се сваком ко дрогу продаје нашој деци суди као за покушај убиства и да се том олошу никако не дозволи да се брани са слободе", рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести