Старац страдао у пожару који је изазвала пећ на дрва

Старац Ј. С. (87) натрадао је у ноћи између суботе и недеље у пожару који је избио око три сата иза поноћи у Улици Богдана Поповића 35 у новосадском насељу Адице.
pozar, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Осамдесетседмогодишњак је живео сам у бараци која је изгорела у пожару који је, како се претпоставља, изазвала пећ на дрва.

Како „Дневник“ сазнаје, комшије су приметиле да барака гори, тек када је ватра захватила дрвену кућу у којој је живео несрећни старац и одмах  позвали ватрогасце који су дошли са три возила и веома брзо угасили пожар, Међутим  несрећном човеку није било спаса, тако да је екипа Хитне помоћи  могла само да констатују смрт.

Један од комшија страдалог човека каже да га је пробудио лавеж пса, а када је устао да провери зашто пас лаје видео је да комшијина кућа гори. Пламен је био толико велики да комшије које су прискочиле у помоћ нису могле да приђу и избаве несрећног старца из ватрене стихије.

Ј. С. је, како смо сазнали, у тој бараци живео сам 50 година. Није имао ни струје ни воде, а због хладног времена ложио је пећ на дрва која није имала врата, па се претпоставља да је из пећке испао жар и изазвао пожар.

Према речима житеља тог дела Новог Сада, старац је био слабовид и отежано је ходао, тако да верују да није на време успео да изађе из бараке и да се угушио од дима.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести