Српског младића физички напао Албанац код Србице

БЕОГРАД: Српског младића Милана Ковачевића из села Бање код Србице данас је физички напао локални Албанац и ударио га у главу.
1
Фото: pixabay.com

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метојију, Милан је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

"Милан Ковачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу. Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији. Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Канцеларија за КиМ и држава Србија помагали и помагаће", наведено је у саопштењу.

Канцеларија сматра да није случајно да до овог инцидента долази у дану када је "Аљбин Курти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Косова и Метохије, а Косовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке".

Показало се да свака Куртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа.

EUR/RSD 117.5936
Најновије вести