Спречено кријумчарење хијалуронских филера у Србију

ХОРГОШ: На граничном прелазу Хоргош цариници су данас у сарадњи са полицијом спречили покушај кријумчарења луксузних козметичких производа - хијалуронских филера, чија се вредност процењује на више од три милиона динара.
Kombi pun filera na GP Horgoš
Фото: Управа царина

Реч је о 510 козметичких производа марке ''Princess'' и то: 320 комада ''Princess Filler 1мл'', 180 комада ''Princess Volume 1мл'' и 10 комада ''Princess Rich 1мл'', који се у козметологији користе за подмлађивање коже и корекцију бора, саопштила је Управа царина.

Случај је откривен око поноћи на улазу у земљу у комбију марке "мерцедес", бечких регистарских ознака, који је вукао приколицу са половним возилом за увоз.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, 42-годишњи возач из Ковина и четворо његових сапутника су рекли да немају ништа сем личних ствари, док је возач пријавио половни голф који жели да увезе.

Детаљном контролом комбија утврђено је да се у пртљажнику налазе три картонске кутије за које је возач рекао да се ради о пошиљци коју је преузео на превоз до Новог Сада, али да није упознат са њеним садржајем.

У кутијама је откривен прегршт непријављених козметичких производа - хијалуронских филера који се користе за луксузне козметичке третмане, а чија је вредност процењена на 3.107.619 динара.

Како је вредност робе већа од вредности трећине возила којом је кријумчарена и комби је привремено задржан до окончања прекршајног поступка, чиме је и вредност прекршаја увећана, па износи непуних 3,7 милиона динара, наводи се у саопштењу Управе царина.

Подсећа да су цариници готово идентичан случај осујетили и 15. октобра на граничном прелазу Батровци, када је откривен комби пун непријављених хијалуронских филера и ињекција за неинвазивну липосукцију.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести