Седам година затвора за смртну саобраћајку у Нишу

НИШ: Основни суд у Нишу осудио је данас на седам година затвора Немању Стаменковића (19) из Београда поводом оптужби да је 4. јануара ове године возећи "ауди" изазвао тешку саобраћајну несрећу на Булевару Медијана у којој су погинули А. П. (12) и Д. И. (48).
zatvor, MUP, ilustracija
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Суд му је такође изрекао и меру безбедности - забрану управљања моторним возилом од пет година која ће се применити након што одслужи затворску казну.

Немања Стаменковић је у марту на почетку изношења одбране потврдио да је до несреће дошло, али је негирао кривицу, тврдећи да је у ту саобраћајку било умешано још једно возило због кога је, како је рекао, изгубио контролу.

Он је, према писању медија, професионални возач и има положен испит за Ц категорију.

У Стаменковићевим колима су у тренутку несреће биле две девојчице од 15 година.

Овај случај изазвао је велику пажњу јавности , нарочито у Нишу.

Основно јавно тужлаштво у Нишу поднело је 2. марта оптужни предлог суду против Немање С. и затражило од суда да га осуди на максималну казну од осам година затвора за кривично дело за које се терети, а то је “тешко дело против јавног саобраћаја”.

Немања С. је и даље и притвору који ми је продужен због узнемирења јавности.

Он се терети да је 4. јануара око 21 сат на Булевару Медијана аутомобилом излетео на тротоар и ударио двојицу пролазника, од којих је дечак од 12 година преминуо на лицу места, а 48-годишњи мушкарац у болници.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести