Поново одложено суђење за убиство Велибора Дуњића

БЕОГРАД: Суђење оптуженима да су прикривањем трагова пружили помоћ извршиоцу убиства једног од вођа навијача "Црвене звезде" Велибора Дуњића испред сплава "Џимис" 2014. године, када је рањена његова девојка Т.Ш, одложено је у Вишем суду у Београду.
visi sud beograd, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Суђење одложено за 28. децембар због изостанка оптуженог Бојана Старовлаха.

Његов браницал је рекао да оптужени има температуру и да це у року од три дана доставити потребну документацију којом ће оправдати његово одсуство.

На оптуженичкој клупи у овом поступку су тројица оптужених за помагање извршиоцу након извршеног кривичног дела - Кнежевић, Милош Милосављевић и Бојан Старовлах.

За убиство Дуњића и рањавање његове девојке, као непосредни извршилац оптужен је Владимир Ђуровић, тадашњи припадник обезбеђења сплава "Џимис", који је у бекству.

Александар Ђурановић, Марко Гвозденовић, Зоран Вукић и Јелена Крушедолац су због непријављивања кривичног дела такође били под истрагом тужилаштва, са којим су међутим склопили споразуме о признању кривице.

Крајем 2019. године Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 16 месеци затвора Вука Мусића, јер је прикривањем трагова пружио помоћ Владимиру Ђуровићу након убиства.

Мусић је током суђења признао извршење кривичног дела у целости.

Он и други већ осуђени су Ђуровићу помогли тако што су уклонили рисивер на којем је, наводно, био снимак ликвидације забележен камером сплава.

Према правоснажној пресуди Вуку Мусићу, Ђуровић је напустивши сплав, пришао Дуњићевом ауту који се зауставио испред сплава, и кроз отворен прозор возачевих врата из пиштоља из непосредне близине испалио седам пројектила у главу и тело Дуњића и тако му нанео смртоносне повреде при чему је услед дејства два пројектила Т.Ш. задобила тешку телесну повреду.

EUR/RSD 117.1734
Најновије вести