Осумњичени за убиство власника мењачнице у Ветернику изручен Србији

Новосађанину Бојану Ј. (44), који се сумњичи за убиство власника мењачнице „Јо­ле“, Јована Јанићијевића (47), а који је почетком фебруара ухапшен на граници Немачке и Аустрије, одређен је притвор, сазнаје "Дневник".
2
Фото: Dnevnik.rs

Он је, након што је изручен нашој земљи, саслушан, а потом му је одређен притвор до 30 дана.

- Осумњиченом за убиство власника мењачнице у Новом Саду, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду одредио је притвор до 30 дана из разлога што постоје околности које указују на опасност од бекства, из разлога који указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке, затим због постојања околности који указују да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело као и због начина извршења кривичног дела које је довело до узнемиравања јавности - појашњава за наш лист портпарол Вишег суда у Новом Саду Јелена Остојин.

Подсетимо, пре нешто више од месец дана, односно 17. фебруара, Министарство правде је доставило молбу за његово изручење Савезном министарству правде Аустрије и на тај начин је започета процедура за екстрадицију Бојана Ј., а читав поступак спроведен је по аустријским прописима. Он је ухапшен по међународној потерници 1. фебруара у тој земљи, нако чега му је у аустријском граду Салзбургу, одређен екстрадициони притвор. Бојана Ј. су, после седмодневне потере, лишили слободе припадници Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе у Новом Саду и Управе криминалистичке полиције, СБПОК, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, полицијом Републике Аустрије, Савезне Републике Немачке и њиховим официром за везу у Србији.

Сумња се да је он, 24. јануара, у Новом Саду, оштрим   предметом, усмртио четрдесетседмогодишњег Јована Јанићијевића, чије је беживотно тело пронађено на паркингу, у Улици Нова 34 у но­во­сад­ском на­се­љу Ади­це.

За дело за које је осумњичен Бојан Ј. предевиђена је казна затвора у трајању од најмање 10 година или доживотни затвор.

Према незваничним информацијама, Јо­ван Ја­ни­ћи­је­вић је усмр­ћен са више убо­да оштрим предметом, нај­ве­ро­ват­ни­је но­жем. На лицу места, камере са обли­жњег објек­та снимиле су тренутак ка­да је Јо­ван дошао ко­ли­ма за­јед­но с неким му­шкар­цем. По­том ка­ко је дошло до ко­шка­ња из­ме­ђу њих дво­ји­це, на­кон че­га мушкарац Јова­но­во те­ло пре­вла­чио пре­ко су­во­за­че­вог се­ди­шта. У јед­ном моменту му спа­да ка­пу­ља­ча ко­ју је бр­зо вра­тио на гла­ву, али се ви­ди да је крат­ко оши­шан, ви­сок и мр­шав.

Та­ко­ђе, ка­ме­ре су за­бе­ле­жи­ле ка­ко од­вла­чи те­ло и оста­вља га ис­пред ко­ла и зи­да­не огра­де, ве­ро­ват­но, да га про­ла­зни­ци не би про­на­шли. Јед­но вре­ме се ту за­др­жао јер је на­и­шло не­ко­ли­ко ауто­мо­би­ла, а ка­да су про­шли, он је на­пу­стио ли­це ме­ста.

Ја­ни­ћи­је­вић је, подсећања ради, коб­ног да­на оти­шао из мењач­ни­це  на­кон до­би­је­не по­ру­ке, па се прет­по­ста­вља да је отишао да се на­ђе с не­ким ко­га до­бро по­зна­је. Код се­бе је имао из­ве­сну ко­ли­чи­ну нов­ца, а пре­ма тврд­ња­ма ње­го­вих по­зна­ни­ка, увек је но­сио ве­ћу су­му у две торбице, у јед­ној је др­жао динаре, а у дру­гој де­ви­зе. Ко­ли­ко је па­ра уби­ца узео за са­да се само на­га­ђа.

По­зна­ни­ци и при­ја­те­љи по­кој­ног вла­сни­ка ме­њач­ни­це, након хапшења Бојана Ј., испричали су да им је било сумњиво што осумњичени није био на сахрани покојног Ја­ни­ћи­је­вић с обзиром да су били добри. У мењачким круговима се спекулише да је убијени Јован осумњиченом често мењао новац, тако да претпостављају да је и кобног дана из истог разлога отишао да се нађе са својим убицом.

Д. Ни­ко­лић

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести