Настављено суђење Јутки: Испитана три сведока

КРУШЕВАЦ: Пред Основним судом у Крушевцу је настављено суђење бившем председнику општине Брус Милутину Јеличићу Јутки за недозвољене полне радње и полно узнемиравање бивше сараднице Марије Лукић.
jutka jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Посебан публицитет привукло је присуство народног посланика Војислава Шешеља, коме судија није дозволио да буде у улози правног саветника окривљеног већ само у публици.

Испитан је први сведок ког је адвокат Марије Лукић Боривоје Боровић, после унакрсног испитивања, оквалификовао као лажног и пристрасног. Реч је о потпредседници општине Брус Јасмини Савић.

Због сталних приговора и непоштовања Суда, адвокату одбране Зори Добричанин Никодиновић је изречена казна од 100.000 динара.

Протести подршке Марији Лукић, која води процес против бившег председника општине Брус због сексуалног узнемиравања, одржани су у Београду, Нишу, Крушевцу, Смедеревској Паланци.

Милутин Јеличић Јутка писану оставку поднео је 14. марта, а пред одборницима је она и званично верификована.

Процес пред Основним судом у Крушевцу трајао је од 11 сати до близу 17 часова. Испитано је само троје сведока одбране, али је и то било довољно да се суђење претвори у позориште због непоштовања суда или судије, те због приговарања казне с по 100.000 динара и пуномоћник оштећене Боривоје Боровић и адвокат оптуженог бившег председника општине Зора Добричанин, а атмосферу као на утакмици подгрејао је лидер СРС-а Војислав Шешељ, најпре испред суднице, а потом и у њој, где му судија Александар Коцић није дозволио да добије затражени статус правног саветника Јутки.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести