Нападачима на Стефановића вишегодишње затворске казне

КРУШЕВАЦ: Виши суд у Крушевцу осудио је данас на казне од три и по и четири године затвора тројицу оптужених за напад на потпредседника Странке слободе и правде Борислава Стефановића 23. новембра 2018. године.
zatvor, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

Милош Шапоњић осуђен је на јединствену казну од четири године затвора због кривичних дела насилничко понашање, наношење тешких телесних повреда и напад на службено лице, односно полицајца Дејана Палибрка.

На по три и по године затвора осуђени су Марко Живковић и Данијел Гмијовић.

Ово је првостпена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право жалбе.

Напад на Стефановића догодио се 23. новембра 2018. године испред Месне заједнице Расадник у Крушевцу, где је учествовао на политицкој трибини.

Пресуда је донета усред другог случаја пребијања, које није санкционисано, а Стефановић се помиње у том контексту, као некадашњи функционер Министарства спољних послова.

Реч је, наиме, о догађају када је српски држављанин Миладин Ковачевић у Бостону пребио колегу са факултета, а потом измакао америчком правосуђу, тако што му је спрски конзул потписао привремену путну исправу, а држава је исплатила 900.000 одштете Сједињеним Америчким Државама.

Ковачевић је претходних дана опет у жижи јавности јер га је девојка пријавила за насиље, као и Стефановић, који путем друштвених мрежа тврди да преговоре о плаћању одштете, односно трошкова лечења америчког студента, није водило Министарство у којем је тада био високопозициониран, већ, наводно, тадашње Министарство правде.

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести