Надзор над новосадским Центром због девојчице из Кисача

НОВИ САД: Министарство рада издало је саопштење поводом навода да је 13-годишња девојчица из Кисача побегла од куће због тога што ју је сексуално злостављао очух.
Centar za socijalni rad, Novi Sad  Foto: Dnevnik.rs/S. Šušnjević
Фото: Dnevnik.rs

Поводом потресних информација да је девојчица Ј. С. (13) из Кисача побегла од куће због тога што ју је, како је навела, сексуално злостављао очух Ј. В. (39), Министарство рада је обавестило јавност да је у току надзор над стручним радом и законитошћу рада Центра за социјални рад Града Новог Сада.

Надзор на основу Закона о пренетим надлежностима на АП Војводину, врши Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У саопштењу се наводи да ресорно министарство још не може јавности да пружи потребне информације, док их прво не достави Покрајински секретаријат.

"Напомињемо да је Центар за социјални рад Града Новог Сада у обавези да у сарадњи са другим надлежним органима испита целокупан случај и у складу са својим надлежностима обезбеди целовиту и континуирану помоћ и подршку малолетном детету, евентуално извршеног насиља", закључује се у саопштењу,

EUR/RSD 117.5042
Најновије вести