На Хоргошу цариници испод седишта поршеа нашли ролекс

БЕОГРАД: Непријављивање луксузних сатова на граници није редак случај, па су тако у протеклих месец дана осујећена три покушаја да се прокријумчаре скупоцени сатови, чија се вредност процењује хиљадама евра.
р
Фото: Управа царина

Последњи у низу таквих случајева забележен је 21. новембра 2020. године на прелазу Хоргош, када су цариници испод сувозачког седишта једног „поршеа“ пронашли мушки „ролекс“ вредан око 8.000 евра.

Њега је покушао да прокријумчари 30-годишњи турски држављанин, који је на прелаз пристигао у суботу у вечерњим часовима, путујући са сувозачем из Немачке ка Турској у „поршеу“ немачких регистарских ознака, саопштила је Управа царине.

Током детаљне контроле возила, цариници су испод сувозачког седишта наишли на оригиналну кутију скупоценог мушког сата марке ролекс, у којој се налазио и рачун.

Са феноменом кријумчарења луксузних сатова најчешће се, ипак, суочавају цариници на београдском аеродрому ''Никола Тесла'' који су у последње три године открили и запленили чак 47 скупоцених сатова укупне вредности преко 1,1 милион евра.

Тако је 30. октобра 2020. године на руци 28-годишњег српског држављанина који је допутовао из САД откривен сат ''брајтлинг навитајмер'' вредан око 5.000 долара.

Иако је тврдио да нема ништа да пријави, цариници су у његовој ручној торби пронашли гаранцију за сат који је носио на руци.

Нешто слично догодило се на аеродрому и два дана раније, 28. октобра 2020. године, када је летом из Истанбула пристигао путник који је на руци носио „ролекс“ купљен у Црној Гори.

Наиме, путник је истог дана, на излазу из Црне Горе оверио документа за повраћај пореза на сат вредан готово 11 хиљада евра и отпутовао ка Истанбулу, где се укрцао на лет за Београд.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести