На Батровцима заплењен кофер психоактивних лекова

БЕОГРАД: На граничном прелазу Батровци цариници су 9. децембра 2020. године, у сарадњи с полицијом, спречили покушај кријумчарења око 5.000 различитих лекова, међу којима је преко 3.000 таблета које садрже психоактивне супстанце.
l
Фото: Uprava carina

Прекршај је откривен када се око 13:30 часова на улазу у земљу за редовну контролу пријавио 52. годишњи турски држављанин, који је сам путовао „пежоом“ француске регистрације.

Без обзира на то што је рекао да нема ништа за пријављивање сем личних ствари издвојен је за детаљну контолу.

Да путник није рекао истину, било јасно већ на самом почетку прегледа, када је отворен један од кофера који се налазио на задњем седишту аутомобила, у коме није било ничега другог сем лекова.

Када се то десило, путник је почео да објашњава да је реч о лековима за личну употребу.

Између осталог, показао је цариницима дозер у којем је било 1.200 таблета, рекавши да је то његова недељна доза лека „дијазепам“.

У поменутом коферу и у још неколико кеса, које су биле у пртљажнику аутомобила, пронађене су укупно 4.482 таблете „диазепам“, „митразепам“, „лорметазепам“, „оланзапин“ и „валиум“, као и 17 пумпица за лечење астме.

Међу заплењеним таблетама око 3.200 комада садрже психоактивне супстанце, док су преостали лекови на бази парацетамола.

Путника су заједно са откривеним кријумчареним лековима преузели у даљу надлежност полиција и тужилаштво.

Подећамо да су само дан раније цариници на прелазу Ватин запленили преко 43.000 појединачних доза различитих лекова, који су били сакривени у простору за алат једног камиона.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести