Џонић поново негирао кривицу за троструко убиство

НИШ: У Вишем суду у Нишу данас је почело суђење Горану Џонићу оптуженом за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца – Горана (57), Гордане (56) и њихове кћерке Лидије (25), у септембру 2021. године.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Џонић се и овога пута пред судом изјаснио да није крив. Бранилац Џонића, Биљана Пешић је новинарима рекла да је тражила антрополошко вештачење видео снимака ноћних снимака возача и скутера, како би се утврдило да ли је оптужени возио те ноћи скутер.

Такође су предложили вештачење општег здравственог стања, да би се видело да ли је Џонић могао да изврши убиство на начин на који стоји у оптужници.

Поред тога, Пешићева је рекла да су тражили укидање притвора Џонићу.

"Данас се кренуло са суђењем и ово је трећи пут да је оптужени почео да мења своје исказе тражећи погодан начин да искључи кривичну одговорност за оно што је урадио. Докази који су прикупљени у преткривичном поступку и сведочење данашњих сведока, имајући у виду и материјалне доказе, практично су у потпуности анулирали нову одбрану оптуженог", рекао је један од пуномоћника оштећених Зоран Витковић.

Додао је и да оптужени преко свог адвоката покушава да добије ново вештачење како би показао да је практично неурачунљив, а о чему, како наводи, већ постоји вештачење.

"Оптужени се брани тиме да је слаб са сећањем, да просто не може неке детаље да објаснио из исказа који је раније давао, али практично може све детаље који му иду у прилог. Сваки детаљ који би га оптеретио вешто избегава наводећи да је у међувремену оболео, износећи неке небулозне разлоге", закључио је Витковић.

Додаје да ће, на основу доказа који су садржани у списима предмета и онима који ће бити изведени саслушањем сведока у даљем поступку, сасвим бити јасно да је оптужени Џонић извршио кривично дело које му се ставља на терет.

"Очигледно можете и сами да закључите да се ради о нечовеку, њега не можемо чак ни да назовемо људским бићем", додаје Витковић. Суђење се наставља 6.априла. Џонић је поред тешког убиства оптужен и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Горан Џонић оптужницом се терети за убиство Горана (57), Гордане (56) и њихове кћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године. Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Милошевић Александра и Костадина, другог Џонићевог сина Милана, али су они пуштени из притвора и нису се нашли на оптужници.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести