ДНЕВНИК НА ЛИЦУ МЕСТА На Горанца и Стефановића пуцано из аутомата

Двадесетседшестогодишњи Урош Стефановић убијен је у четвртак увече у класичној сачекуши у дворишту зграде у Цанкаревој улици број 8 на новосадској Детелинари.
1
Фото: Dnevnik.rs

Сумња се да је права мета био Горан Ковачевић Горанац (47) у чијем је друштву те вечери био страдали младић, који је, према незваничним информација, радио као његов телохранитељ.

Хици из ватреног оружја, који су били кобни за Стефановића, према речима житеља овог дела Новог Сада, ођекнули су око 21.25 минута. Претпоставља се да је егзекутор, или више њих, испалио рафале из аутоматског оружја док је Горан Ковачевић са својим телохранитељем био у дворишту зграде у којој користи гараже за своја возила.

Према незваничним сазнањима, њих двојица су пре пуцњаве били у једном кафићу који се налази у том делу града, одакле су се упутили у двориште зграде у Цанкаревој 8, која се налази у близини зграде у којој Ковачевић живи. Нападачи су, како се сумња, били у yипу који је пронађен на путу према Руменки, а на којем су, наводно, видљиви трагови метака, те се сумња да су Стефановић и Ковачевић узвратили паљбу.

Према речима портпарола Хитне помоћи доктора  Зорана Круља, они су позив примили у 21.27 часова, али су на лицу места, на жалост, могли само да констатују смрт двадесетшестогодишњег мушкарца, док је други мушкарац збринут на лицу места и у стабилном стању превезен у Ургентни центар КЦВ.

Узнемирени станари испричали су за “Дневник” да су, чим су чули пуцњаву, истрчали из својих домова и приметили неко комешање.

- Чуо сам неки чудан звук, као рафал из аутоматског оружја и када сам изашао на терасу видео сам да се нешто дешава и да су људи на улици некако уплашени, те сам и сам изашао. Тада сам угледао и полицију у униформи и цивилу, а потом и сазнао за убиство. Читава улица је била блокирана док је рађен увиђај - каже један од житеља.


Страдали Стефановић био спортиста

Убијени Урош Стефановић је, према речима познаника, био спортиста и добар младић. Он је, како кажу, тренирао борилачке спортове, а опробао се и као ММА борац.

Последњи пут се у рингу нашао с Рашом Обрадовићем, који се од њега опростио на друштвеним мрежама. Обрадовић је написао да је страдали био поштен, добар, храбар и срчан.

Стефановић је, како се могло јуче чути од његових пријатеља отац малог детета.


Шта је мотив напада утврдиће истрага, али, према нашим сазнањима, не искључује се могућност да је реч о од раније нерашчишћеним односима и да ли је мета био Ковачевић који је повезиван с пуцњавом с почетка 2017. године. Тада је, у близини једне новосадске основне школе, рањен Нико Ускоковић који се налазио за воланом белог ренy ровера с тамним стаклима, чији је власник био Ковачевић.

Против њега се у новосадском Вишем суду још увек води поступак због оптужбе да је учествовао у отмици Горана Цвијетића из Будисаве, маја 2017. године. Осим њега, за то дело се терете и Далибор Богдановић, Ненад Стевић, Божидар Боснић и Владица Ракић, сада бивши полицајац из Обреновца. На почетку суђења, петорица оптужених су се изјаснили да се не осећају крвивим, тврдећи да су Цвијетићево „грађанско хапшење“ извели како би га предали полицији је су сумњали да је он умешан у убиство Теодоре Каћански новембра 2016. године, као и у рањавање Нике Ускоковића јануара 2017. године.

О Горану Ковачевићу се писало и 2012. године када је са још деветорицом припадника његове групе, склопио споразум с Тужилаштвом за организовани криминал о признању кривице да су производили сканк на подручју Војводине.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести