БГ: Пет кривичних пријава на градилишту у Кнеза Милоша

БЕОГРАД: Инспекција рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања написала је пет кривичних пријава са комплетном документацијом, једну прекршајну пријаву и усмену забрану, након спроведеног надзора поводом смртне повреде на раду лица Н. Т. која се догодила крајем августа на градилишту у Београду, у улици Кнеза Милоша.
gradiliste kneza milosa
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Несрећа се догодила 29. августа на градилишту које се налази на месту некадашње амбасаде САД.

Како се наводи у саопштењу, кривичне пријаве биће предате надлежним органима против Србе Драгишића, предузетника и оснивача предузетничке радње „Анкер беј“ због непредузимања мера заштите на раду, Жељка Петровића, одговорног извођача радова на предметном градилишту због изостанка примене мера заштите на раду, Неџада Спахића, као непосредног руководиоца предузетничке радње „Анкер беј“ због непредузимања мера заштите на раду.

Такође, кривичне пријаве биће предате и против Дејана Бранковића, директора „Енергогруп“ ДОО, због непредузимања мера заштите на раду и Мирјане Пејчић именованог лица за безбедност и здравље на раду код послодавца „Енергогруп“ ДОО, координатора за израду пројекта и координатора за извођење радова испред инвеститора на предметном градилишту „КМР дивелопмент“ ДОО због непредузимања мера заштите на раду.

Поред кривичне пријаве Инспекција рада припремила је и прекршајну пријаву против Србе Драгишића, предузетника и оснивача предузетничке радње „Анкер беј“.

Током вршења инспекцијског надзора непосредно по дешавању смртне повреде на раду лица Н. Т, поступајући инспектори рада изрекли су извођачу радова „Енергогруп“ ДОО усмену забрану рада у широком машинском ископу и то уз ивице ископа ка улицама Кнеза Милоша и Војводе Миленка до примене мера за обезбеђењем страница ископа.

Усмена забрана рада траје и даље из разлога што је извођач радова „Енергогруп“ ДОО обавестио инспекцију да је применио мере на страни ка улици Кнеза Милоша, али је изостала примена мера за безбедан и здрав рад ка улици Војводе Миленка.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести