Албићу 40 година затвора пребијање на смрт детета

НЕГОТИН: Виши суд у Неготину осудио је данас на 40 година затвора Зорана Албића (25) због пребијања на смрт пасторке, двоипогодишње Луне Ф. у мају 2019. године, преносе медији.
sud
Фото: pixabay.com

Ово је максимална казна за тешко убиство.

Албић има право да уложи жалбу на ову пресуду.

Он је оптужен да је у ноћи измеду 26. и 27. маја 2019. до смрти песницама тукао Луну, наневши јој чак 39 повреда, пошто је побеснео јер је заплакала, након његовог повратка из провода.

Мајка девојчице Весна Фируловић је пре годину дана признала кривицу за непомагање својој ћеркици и закључила је споразум са тужилаштвом, према којем је осуђена на максималну казну затвора од осам година.

Танјугу је у Вишем јавном тужилаштву у Неготину речено да је споразум са окривљеном закључен поводом криривчног дела напуштање немоћног лица на максималну законом запрећену казну од осам година.

Албић је тукао девојчицу која је задобила прелом надлактице и вишеструке преломе лобање од чега је преминула на лицу места.

За то време мајка је била испред куће и како је признала, ништа конкретно није урадила како би спасила дете.

Након смрти детета, мајка је два сата са очухом разговарала о томе шта се догодило, потом су сакрили трагове и одвели дете у дом здравља где су дежурним лекарима саопштили да је дете пало са терасе, али су истражни одргани утврдили другачију слику целог догађаја.

EUR/RSD 117.5042
Најновије вести