На Новосадском сајму и 200 пољопривредника са КиМ

НОВИ САД: У организацији Канцеларије за Косово и Метохију група од 200 пољопривредника из наше јужне покрајине у посети је Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.
Novosadski sajam/S. Susnjevic
Фото: Dnevnik.rs

Највећа смотра аграра у Југоисточној Европи, како кажу пољопривредници са Косова и Метохије, добра је прилика да се упознају са новим трендовима, али и да стекну контаке који ће им помоћи у даљем раду. 
Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Бојовић изјавио је да Влада Србије улаже изузетне напоре у оживљавање пољопривредне производње у јужној покрајини и да је зато ове године издвојила значајна средства за помоћ пољопривредницима.

"Посету пољопривредника из јужне српске покрајине омогућила је Канцеларија за Косово и Метохију, у циљу унапређења пољопривредне производње на Космету. Осим пољопривредника, редовни гости Новосадског сајма су и ученици Пољопривредних школа са Косова и Метохије", наводе из канцеларије за КиМ. 

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић пожелео је добродошлицу пољопривредницима са Косова и Метохије и изразио наду да ће им ова посета омогућити да нађу пословне партнере и чују какви су нови трендови у пољопривреди и агробизнису.

Milos
18.05.2018 • 11:22
Nase juzne pokrajine, hahahaha
EUR/RSD 117.4055
Најновије вести