Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Помоћ пољопривредницима: Одлагање отплате кредита до 12 месеци
БЕОГРАД: Пољопривредни произвођаци уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, који отплаћују пољопривредне кредите, моћи ће до априла да поднесу захтев за мораторијум, то јест одлагање отплате на период до 12 месеци, речено је данас Танјугу у Министарству пољопривреде.
Економија / Пољопривреда Газдинствима, задругама и предузетницима 550 милиона динара кредита
Покрајински фонд за развој пољопривреде објавио је јавни оглас за 13 кредитних линија и обезбедио око 551 милион динара ради развоја индивидуалних газдинстава, земљорадничких задруга и предузетника у пољопривреди.
Економија / Пољопривреда РЗС: Мање пшенице и кукуруза а више сунцокрета него лане
БЕОГРАД: Републички завод за статистику (РЗС) објавио је данас да је према резултатима на дан 5. септембра, ове године у Србији произведено 3.113.000 тона пшенице, што је за 9,6 одсто мање у односу на лањску производњу.
Економија / Пољопривреда Због листерије повлачење барених кобасица "Wydy" из Италије
БЕОГРАД: Управа за ветерину спроводи хитну контролу и забрањује даљу дистрибуцију барене кобасице бренда "Wydy" увезене из Италија која је контаминирана бактеријом листеријом.
Економија / Пољопривреда Од Покрајине за подршку организовања традиционалних манифестација десет милиона динара
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре представницима удружења који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за одржавање традиционалних манифестација.
Економија / Пољопривреда Обезбеђено ђубриво за сетву
Подаци за првих седам месеци ове године, говоре да је Србија извезла малине у вредности од скоро 300 милиона евра, што је око 50 милиона евра више него лане, каже саветник министра пољопривреде Горан Ђаковић.
Економија / Пољопривреда Србија извезла малине у вредности скоро 300 милиона евра
БЕОГРАД: Подаци за првих седам месеци ове године, говоре да је Србија извезла малине у вредности од скоро 300 милиона евра, што је око 50 милиона евра више него лане, каже саветник министра пољопривреде Горан Ђаковић.
Економија / Пољопривреда Раст вредности пшенице, пад цене старог кукуруза
- Раст цена пшенице и пад цене кукуруза прошлогодишњег рода обележили су трговање протекле седмице на Продуктној берзи.
Економија / Пољопривреда Воћари јабуке не продају, чекају бољу цену
Сезона брања јабука почела је пре месец дана и већ је у пуном јеку.
Економија / Пољопривреда За сетву пшенице уз аренду требаће око 140.750 динара
Приближава се октобар и сетва пшенице па и све чешћа питања колико ће сетва коштати, и да ли ће земљорадници успети да купе репроматеријал вишеструко скупљи у односу на лане.
Економија / Пољопривреда Цене хране у Хрватској веће за 20 одсто
ЗАГРЕБ: Инфлација у Хрватској је у августу била 12,3 одсто, а у том месецу су највише, за скоро 20 одсто у односу на август прошле године, поскупели храна и безалкохолна пића, објавио је данас хрватски државни Завод за статистику.
Економија / Пољопривреда Хектар њиве у Срему догурао до 42.250 евра
Регион Војводине и даље предњачи по ценама, али и броју продатих парцела пољопривредног земљишта, показују најновији подаци Републичког геодетског завода. 
Економија / Пољопривреда Јунетине ће бити довољно да не буде несташице
Број ју­на­ди у то­ву у од­но­су на исти пе­риод про­шле го­ди­не ма­њи је за око 60 од­сто, али је и та по­ну­да до­вољ­на за по­тре­бе кла­нич­не инд­су­три­је и до­ма­ћих по­тро­ша­ча, -из­ја­вио је пред­сед­ник Удру­же­ња "Агро­пор­фит" Че­до­мир Ке­цо, ко­је оку­пља од­га­ји­ва­че ква­ли­тет­них тов­них ра­са го­ве­да и то­вља­че из це­ле Ср­би­је ,по­во­дом све че­шћих спе­ку­ла­ци­ја на не­ће­мо има­ти до­вољ­но ју­не­ћег ме­са.
Економија / Пољопривреда Новом сојом се још не тргује, а откупна цена сунцокрета још се вага
Ратари су почели да жању кукуруз и соју, сунцокрет је већ на половини њива скинут, а у Банату је тај посао увелико и завршен.
Економија / Пољопривреда Домаћи кромпир и фабрика помфрита из Каћа, лек против увоза
Пом­фри­та из Ка­ћа има по ре­сто­ра­ни­ма, хо­те­ли­ма, ки­о­сци­ма бр­зе хра­не и ве­ли­ким тр­го­вач­ким лан­ци­ма и по том про­из­во­ду је фа­бри­ка "Пет фри­ес" је­дин­стве­на у на­шој зе­мљи.
Економија / Пољопривреда Све мање домаћег пасуља у пребранцу
Пасуља ће ове зиме бити на трпезама сигурно, али ћемо уместо домаћег, кувати више оног из увоза. Годинама га увозимо па ће тако бити и ове, само што су сада суша и високе дневне температуре допринеле да домаћег пасуља буде знатно мање него лане.
Економија / Пољопривреда Благи раст цена кукуруза и пшенице, пад цена соје
НОВИ САД: Благи раст цена кукуруза и минимални пшенице, даљи пад цене соје, забележени су при трговању у последњих недељу дана на Продуктној берзи.
Економија / Пољопривреда Пријављено 118.912 тона пшенице за државни откуп по 40 РСД
НОВИ САД: Продуктна берза објавила завршетак куповине меркантилне пшенице Републичке дирекције за робне резерве и да је за два месеца аплицирано за 118.912 тона.
Економија / Пољопривреда Квалитет зрна сунцокрета наоко задовољавајући
У атару сремског села Сурдук у општини Стара Пазова земљорадици ових дана жању сунцокрет, чији приноси варирају од њиве до њиве.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Несташица млека краткотрајна, купује се и по 20 литара
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да је литар млека у Србији до пре неколико дана коштао један евро, а у окружењу између 1,35 и 1,7 евра и да чим постоји таква разлика прерађивачка индустрија гледа да своје производе прода скупље.
EUR/RSD 117.3121
Најновије вести