Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: Вирџинију узгајају читири газдинства породице Часар из Ердевика
За породицу Еленке и Мирослава Часара из Ердевика у опредељењу да се посвете узгоју дувана сорте viryinija преломна је била 1999. година, када је наша земља бомбардована, а сада уз њих у истом послу су син Мирослав и ћерка Татјана, тако да сада у производњи жутог листа имају регистрована четири пољопривредна газдинства.
Економија / Пољопривреда Овчарство у северном Потисју у благој експанзији, јагњетина са пашњака за извоз
СЕНТА: На подручју општина Сента, Чока, Ада и Кањижа у северном Потисју које покрива Пољопривредна стручна служба Сента овчарство је у благом порасту.
Економија / Пољопривреда Пшеница на максимуму, пад цена соје и кукуруза
НОВИ САД: Раст цене пшенице и нови максиму, те пад цена соје и кукуруза обележили су трговање на новосадској Продуктној берзи ове недеље.
Економија / Пољопривреда Усеви подносе ћуди климе, али добра киша не би шкодила
До почетка жетве пшенице има још око месец и по дана, док за кукуруз, соју и сунцокрет има још времена јер су њиве тек посејане.
Економија / Пољопривреда НС: Три велика шампионска пехара за пчеларе на Пољопривредном сајму
НОВИ САД: Велики шампионски пехар у категорији пчелињих производа, на оцењивању квалитета производа и услуга организованом поводом 89. међународног пољопривредног сајма, ове године одлази у Тимомед, Књажевац.
Економија / Пољопривреда Птичији грип у Мађарској, убијено више од 91.000 патака
ПАРИЗ: Мађарске власти су убиле више од 91.000 патака након што су објавиле избијање тешког вируса птичјег грипа (H5N1) на фарми у близини границе с Румунијом, саопштила је Светска организација за здравље животиња (ОИЕ).
Економија / Пољопривреда Недимовић: Од 15. маја слободан извоз брашна
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас да је Влада донела одлуку о слободном режиму извоза брашна од 15. маја и додао да неће бити корекције цене тог производа.
Photo
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: Јагњетина из Адорјана спремна за Израел
АДОРЈАН: Фарму уматичених оваца расе винтерберг са 2.500 грла, највећу у Србији, држи предузеће “Контакт” Чабе Боршоша из Адорјана код Кањиже.
Економија / Пољопривреда Нови ценовни максимум пшенице на новосадској Продуктној берзи
НОВИ САД: Нови ценовни максимум пшенице, стабилан ценовни ниво кукуруза и пад цене сојиног зрна су дешавања која су актуелна на тржишној сцени примарних пољопривредних производа на новосадској Продуктној берзи.
Економија / Пољопривреда Килограм пшенице и 40 динара, скок цене због повећања квота
НОВИ САД: Килограм пшенице ове недеље тргован је и за 40 динара на шта је утицало повећање извозних квота, наводи се у недељеном извештају Продуктне берзе.
Економија / Пољопривреда У Пећинцима се у закуп нуди 917 хектара државног земљишта
ПЕЋИНЦИ: Заинтересовани за закуп државног пољоприведног земљишта у Пећинцима могу до 18. маја да се пријаве за добијање земљишта, објавила је Управа за пољоприведно земљиште.
Економија / Пољопривреда Будимовић: Помоћи сточарима да одрже производњу
БЕОГРАД:  Секретар удружења за сточарство и прераду сточарских производа ПКС-а Ненад Будимовић рекао је да се производња свих врста меса, као и јаја и млека прати на шестомесечном и годишњем нивоу и истакао да су резултати за сада слични онима од претходне године.
Економија / Пољопривреда Имаћемо довољно хране и кад бисмо прескочили једну жетву
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас да Србија има довољно хране и за себе и за извоз и да би је имала доволљно чак и када бисмо прескочили једну жетву.
Економија / Пољопривреда Влада повећала квоту за извоз пшенице на 220.000 тона
БЕОГРАД: лада Србије данас је на седници усвојила измену одлуке о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом се омогућава повећање квота за извоз пшенице на 220.000 тона и пшеничног брашна на 23.000 тона на месечном нивоу.
Економија / Пољопривреда Кукуруз на 950.000 хектара, соја 240.000 а сунцокрет 245.000
Оптимални рок за сетву кукуруза, соје и сунцокрета је на измаку.
Економија / Пољопривреда Продуктна берза: Цена пшенице скочила за шест посто
НОВИ САД: Цена пшенице на Продуктној берзи скочила је за 6,08 посто, а и сви остали примарни пољопривредни производи задржали су висок ценовни ниво и имали тенденцију раста.
Економија / Пољопривреда Покрајина инвестирала 101 милион у развој пластеничке производње
НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 134 уговора пољопривредницима из Војводине, који су добили бесповратна средства за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору.
Економија / Пољопривреда Сточарима потребна подршка државе, бирани ветеринар...
НОВИ САД: Безброј пута до сада чуло се да број грла стоке из године у годину опада и да доскорашњи сточари гасе тов и прелазе да се баве другим пословима у пољопривреди.
Економија / Пољопривреда Обустављен стечај у пољопривредном предузећу "Тараш"
ТАРАШ: Решењем Привредног суда у Зрењанину обустављен је стечај у пољопривредном предузећу „Тараш“ из истоименог села, јер је усвојен план реорганизације чијом реализацијом би требало да буду решени пословни проблеми у које је запао овај колектив.
Економија / Пољопривреда За заштиту од града у воћњацима и виноградима у Војводини 53,8 милиона
НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, доделио је 60 уговора укупне вредности 53,8 милиона динара за суфинансирење набавке опреме за заштиту од града у воћњацима и виноградима у АП Војводини, на површини од 140 хектара.
EUR/RSD 117.5607
Најновије вести