Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Почела пријава на еАграр, за два месеца eID број узело 236.000 пољопривредника
БЕОГРАД: Почела је данас пријава у нови електронски регистар пољопривредних газдинстава (eRPG), а за два месеца еИД број је преузело 236.000 пољопривредних газдинстава, рекла је министарка пољопривреде Јелена Танасковић.
Економија / Пољопривреда За уређење атарских путева обезбеђено 400 милиона
Покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је 400 милиона динара за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта и за то објавио Конкурс на који се до 11. априла могу јавити градови и општине.
Економија / Пољопривреда За премије за млеко 7,8 милијарди, за биљну производњу 11,3 милијарде динара
БЕОГРАД: Измењеном уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у овој години, коју је усвојила Влада Србије, расподељена су буџетска средства за подстицаје од 59,9 милијарди динара, објавила је Управа за аграрна плаћања при Министарству пољопривреде и навела да је највише новца и то 38,5 милијарди опредељено за директна плаћања.
Економија / Пољопривреда Пољопривредни попис у Србији од 1. октобра до 15. децембра
БЕОГРАД: Попис пољопривреде 2023. године биће обављен од 1. октобра до 15. децембра, први прелиминарни резултати биће објављени најкасније до 31. јануара 2024. а остали ће се објављивати сукцесивно, најкасније до 31. децембра 2025. године, изјавио је данас директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић.
Економија / Пољопривреда Пчеларима од Покрајине 35 милиона динара за кошнице, опрему…
НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине објавио је два конкурса намењене пчеларима. За куповину опреме и уређаја за прераду, паковање и складиштење пчелињих производа Покрајина је обезбедила пет милиона динара, а по конкурсу за куповину нових пчелињих друштава, кошница и контејнера намењено је шест пута више новца - 30 милиона динара.
Економија / Пољопривреда Ко мућка у јефтинијем дизелу за паоре: Продаја расла, а радова није било
НОВИ САД: Већ годину дана цену горива на домаћем нафтном тржишту, а реч је о безоловном бензину и евро-дизелу, утврђује надлежно министарство.
Економија / Пољопривреда У Војводини расписан конкурс за набавку механизације у воћарству и виноградарству
НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке механизације у воћарству и виноградарству, опреме за заштиту од временских непогода као и елемената потребних за подизање засада воћа, винове лозе и хмеља, за шта је опредељено 80 милиона динара.
Економија / Пољопривреда Министарство пољопривреде почиње пробу електронског регистра газдинства
БЕОГРАД: Данас почиње проба електронског регистра пољопривредних газдинстава (еРПГ), што је уједно нови корак у увођењу система еАграр, саопштили су из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.
Економија / Пољопривреда Танасковић: Повећањем субвенција до проширења сточног фонда
БЕОГРАД: Министарка пољопривреде, водопривреде и шумарства Јелена Танасковић одржала је састанак са пољопривредницима Мачве и са њима разговарала о тренутним проблемима у пољопривредној производњи и проналажењу заједничких решења, саопштено је данас из тог министарства.
Економија / Пољопривреда Попис пољопривреде од 1. октобра до 15. децембра
БЕОГРАД: Републички завод за статистику, уз подршку ЕУ, у оквиру пројекта ИПА 2018, припрема Попис пољопривреде 2023. који ће бити спроведен у периоду од  1. октобра до 15. децембра 2023. године.
Економија / Пољопривреда За пластенике у Војводини спремно 90 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду објавио је конкурс за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору за шта је обезбедио 90 милиона динара.
Економија / Пољопривреда Танасковић посетила домаћине у Сефкерину и Панчеву
Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић обишла је данас домаћине Јована и Зорана Петров из села Сефкерин (општина Опово) и домаћина Срђана Стељић из Панчева.
Економија / Пољопривреда За унапређење послова у заштити биља додељено 188 милиона динара
У организацији Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство данас је додељено 29 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства по основу Јавног позива за учешће правних лица у обављању саветодавних и прогнозно-извештајних послова  у заштити биља на подручју АП Војводине у 2023. години.
Економија / Пољопривреда Европска комисија тражи од Србије да повуче увозне таксе на млеко
Европска комисија тражи од Србије да повуче уведене прелевмане на увоз млека и млечних производа, наводи се у писму упућеном премијерки Србије Ани Брнабић, потврђено је за Н1 у Европској комисији.
Економија / Пољопривреда Продуктна берза: Јефтинији и пшеница и кукуруз - цена готово једнака
НОВИ САД: Мање цене пшенице и кукуруза те њихово готово изједначавање и већа вредности трговања обележили су недељу трговања на Продуктној берзи.
Економија / Пољопривреда Афричка куга свиња реална опасност за српско сточарство
Без проналаска вакцине против афричке куге свиња (АКС) немогуће је сузбити заразну болест свиња коју преносе дивље свиње.
Економија / Пољопривреда Турска влада укинула забрану извоза парадајза
СОФИЈА: Турска је укинула забрану извоза парадајза, уведену прошле недеље због великог поскупљења ове намирнице након катастрофалног земљотреса који је поред огромног броја људских жртава, проузроковао и материјалну штету од више десетина милијарди долара.
Економија / Пољопривреда Танасковић: Помоћ малинарима пред нову откупну сезону
КОПАОНИК: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је да је држава помогла малинарима пред нову откупну сезону репрограмом за кредите и да они сада преговарају са банкама.
Економија / Пољопривреда Анализе млека у референтној лабораторији доступне и пољопривредницима
КОПАОНИК: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић најавила је на Копаоник бизнис форуму да ће пољопривредни произвођачи од ове године моћи да носе млеко на анализу у референтну државну националну лабораторију (ДНРЛ) у Батајници.
Економија / Пољопривреда За подизање воћњака држава даје до три милиона динара
Министарство пољопривреде објавило је Правилник о подстицајима за унапређење конкурентности за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства кроз подршку подизања вишегодишњих засада воћака и хмеља.
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести