Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Инфлација у Еврозони пала на 6,9 одсто у марту; Лагард: Базна инфлација превисока
ЛУКСЕМБУРГ: Инфлација у 20 земаља евро зоне успорила је на најнижи ниво у години како су цене енергената пале, али су трошкови хране и даље у порасту, што одржава притисак на Европску централну банку да додатно повећа каматне стопе.
Економија / Новчаник Нове цене горива, дизел јефтинији, бензин скупљи
Максимална малопродајна цена дизела биће у наредних седам дана нижа за три динара и износиће 185 динара.
Економија / Новчаник Поскупљују струја и гас
Струја за домаћинства биће од 1. маја скупља за осам одсто, а гас за девет одсто, јавља данас Радио-телевизија Србије.
Економија / Новчаник Путарина поскупљује од 1. априла за 14 одсто, за кориснике ЕНП-а осам одсто
 БЕОГРАД: Путарина ће од 1. априла поскупети за 14 одсто, а за кориснике електронске наплате путарине (ЕНП) осам одсто, речено је данас Тан‌југу у Путевима Србије.
Економија / Новчаник Просечна јануарска плата 82.769 динара, у Новом Саду 96.560
Просечна нето зарада, без доприноса и пореза  за јануар 2023. године износила је 82.769 динара, саопштио је Републички завод за статитстику.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у петак 117,33
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3375 динара за евро, што је незнатна промена у односу на четвртак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Каматне стопе ће расти, не узимати кредите, осим стамбених
Каматне стопе ће, према оцени брокера Владимира Ђукановића, наставити да расту и у наредном периоду и неће се смирити ове године, па сада не би требало узимати никакве кредите, осим стамбених, и то ако се на тај начин с плаћања ренте за изнајмљивање стана прелази на плаћање рате кредита.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у среду 117,30
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3076 динара за евро, што је незнатна промена у односу на уторак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник У Црној Гори од данас 25 прехрамбених производа по минималним ценама
ПОДГОРИЦА: У оквиру кампање "Стоп инфлацији" у Црној Гори је од данас јефтиније 25 прехрамбених производа међу којима су јогурт, јаја, млеко, домаћи сир, неке врсте свежег и сувог меса.
Економија / Новчаник Почела исплата редовне и привремене новчане накнаде за фебруар
БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање (НСЗ) саопштила је да ће данас почети исплата редовне и привремене новчане накнаде за фебруар.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у уторак 117,31
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3161 динара за евро, што је незнатна промена у односу на понедељак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Дизел јефтинији за четири - 190, бензин за три – 174 динара
БЕОГРАД: Максимална малопродајна цена дизела биће јефтинија за четири динара у наредних седам дана и износиће 190 динара, а бензин ће појефтинити за три динара и коштаће 174 динара за литар, речено је данас Танјугу у Министарству унутрашње и спољне трговине.
Економија / Новчаник За нов ауто између 13.000 до 20.000 евра има купаца
БЕОГРАД: Купцима нових аутомобила је пресудан фактор у одабиру бренд и одређени модел за који су спремни да плате између 13.000 и 20.000 евра, а током 2022. године продато је 22.785 нових аутомобила, што је за шест одсто мање у односу на продају остварену током 2021. године, показује истраживање портала "Половни аутомобили".
Економија / Новчаник РЗС: Просечна цена квадрата у новоградњи лане била 209.958 динара
БЕОГРАД: Просечна цена станова новоградње у Србији у 2022. години износила је 209.958 динара по квадратном метру, што представља повећање од 17,6 одсто у односу на 2021. годину.
Економија / Новчаник Храна за годину дана поскупела 24,6 одсто
Међугодишња инфлација је у фебруару износила 16,1 одсто, што је у складу са очекивањима Народне банке Србије и изнетим пројекцијама за први квартал, објавила је јуче централна банка. 
Економија / Новчаник Инфлација у фебруару 16,1 одсто на међугодишњем нивоу
БЕОГРАД: Цене производа и услуга личне потрошње су у фебруару повећане у просеку за 1,4 одсто у односу на претходни месец, а у поређењу са фебруаром 2022. године за 16,1 одсто, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник РЗС: Укупно поскупљење у Војводини изнад републичког просека
БЕОГРАД: Угоститељске услуге у фебруару су биле за 16,5 одсто скупље него пре годину дана, објавио је Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Новчаник Цена дизела иста наредне недеље - 194 дин, бензин скупљи за три динара - 177
БЕОГРАД: Максимална малопродајна цена дизела остаће иста у наредних седам дана и износиће 194 динара, док ће бензин бити скупљи  за три динара и коштати 177 динара за литар, речено је данас Танјугу у Министарству унутрашње и спољне трговине.
Економија / Новчаник Просечан рачун за гас биће увећан око 1.300 динара
Потрошачи природног гаса би, како је рекао генерални директор ЈП „Србијагас” Душан Бајатовић, од маја могли да очекују више рачуне за потрошњу овог енергента.
Економија / Новчаник Курс динара према евру 117,30, а према долару 111,12
БЕОГРАД:  Званични средњи курс динара према евру износи данас 117,3040, динара за евро, што је незнатна промена у односу на среду, објавила је Народна банка Србије.
EUR/RSD 117.2933
Најновије вести