Радови на обилазници око Ужица почетком 2022.

УЖИЦЕ: Радови на изградњи обилазнице око Ужица могли би да почну почетком следеће године, каже градоначелница Јелена Раковић Радивојевић, а пројектно-техничка документација би могла да буде завршена до краја ове године.
radovi na putu
Фото: Youtube Printscreen

Смањићемо аерозагађење које настаје као последица утицаја саобраћаја, јер ће теретни и аутобуски саобраћај бити измештен из града чиме се додатно убрзава проток саобраћаја у самом центру, истакла је Раковић-Радивојевић приликом обиласка дела трасе будуће обилазнице, објавио је портал Екапија.

Додаје да ће безбедност свих учесника у саобраћају бити подигнута на виши ниво, јер ће бити решен и проблем раскрснице код Прве основне школе краља Петра II.

Наводи да је пројектована вредност радова већа од 15 милиона евра, а обавеза Града односи се на достављање неопходне документације.

Директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић навео је да Радни тим који је формирало Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре поводом реализације пројекта обилазнице око Ужица, убразано ради на усаглашавању планске документације.

“Собзиром да траса будуће обилазнице обухвата три постојећа планска документа - План генералне регулације “Бела Земља”, План генералне регулације “Турица” и Просторни план Ужица, неопходно је све то сагледати и усагласити како би се што пре приступило изради пројектно-техничке документације” , истакао је Максимовић.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести