Радови на деоница Кузмин-Сремска Рача у завршној фази

КУЗМИН: Изградња деонице Кузмин - Сремска Рача на аутопуту Београд - Сарајево улази у завршну фазу и радови теку по плану, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
1
Фото: Танјуг/МГСИ/Ђорђе Крстић

Након тога, зависно од околности и проналазак адекватних партнера почеће и радови на другој страни према Вишеграду, на деоници Пожега - Котроман, рекао је Момировић током обиласка радова.

"Постоји условно речено западни прстен, од Пожеге, Ужица Мачката, па онда до Вишеграда и Сарајева и ми смо у самој завршници пројектовања. Морамо да нађемо адекватне партнере да завршимо пројектовање и у наредном периода да кренемо у реализацију", рекао је министар.

Он је додао да посвећеност том пројекту неће опасти, као и да ће зависно од наведених околности грађевинска реализација почети на пролеће или следеће јесени.

"Да ли ћемо успети на пролеће или у следећу јесен, било би неодговорно и прерано да сад тврдим, али оно сто је важно због свих људи у Ужицу и Мачкату - ми не одустајемо од тог пројекта већ остајемо посвећени његовој реализацији", рекао је Момировић.

Он је нагласио да ће ауто-пут Београд - Сарајево као један од тренутно најважнијих пројеката Западни Балкан учинити моћнијим и перспективнијим.

"Желимо нове фабрике, желимо нову перспективу за људе са обе стране Дрине. Желимо да укључимо БиХ када су фарбике у питању као што смо то учинили са Северном Македонијом. Ово је један од 10 аутопутева које градимо у овим тешким околностима и радови се не заустављају", рекао је министар.

Што се тиче осталих радова, министар Момировић истиче оне на два моста на Сави, Моравском коридору, брзој саобраћајници Шабац - Лозница, као и да је на свим пројектима ангажован велики број радника.

"Моравски коридор - сваки дан имамо више од 3.800 радника, овде имамо 250 радника, на ауто-путу Рума - Шабац и брзој саобраћајници Шабац - Лозница имамо висе од 400 радника" рекао је министар.

Он је позвао све грађане на рационално трошење енергената, осврћући се на то да, како је рекао, грађани плаћају 20 одсто реалне цене струје, док је 80 одсто то на терету државе.

Напоменуо је да је уштеда електричне енергије - новац за аутопутеве.

"Ми не оптерећујемо грађане реалном ценом струје, људи плаћају 20 одсто реалне цене струје, остало плаћа држава. Молим грађане да штеде струју, јер су та струја будући ауто-путеви", поручио је Момировић.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести