Економија - Наслови

Економија / Наслови Михајловић: Литијум је нафта 21. века
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је Србија богата критичним минералним сировинама које су неопходне за будућност светске економије.
Економија / Наслови Запослени у Србији нишане плату од 760 евра
Добри међуљудски односи су и даље најбитнији фактор за одабир будућег послодавца у Србији, наводи се у истраживању које је портал Инфостуд послови спровео заједно са партнерским сајтовима за запошљавање из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Словеније.
Економија / Наслови Мали: За додатних 20 евра пријавило се 99.157 грађана
БЕОГРАД: За додатних 20 евра помоћи пријавило се 99.157 грађана Србије, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали и навео да ће помоћ бити исплаћена 7. децембра пензионерима, а 8. и 9. децембра осталим грађанима.
Економија / Наслови Грађани РС за црни петак потрошили више од 12 милиона евра
БАЊАЛУКА: Црни петак ове године испразнио је новчанике грађанима Републике Српске за 24,5 милиона марака (око 12,5 милиона евра), односно скоро три и по пута више него лани, саопштено је из Пореске управе РС.
Економија / Наслови Новембарска инфлација у еврозони 4,9%, у Немачкој 6,0%
ЛУКСЕМБУРГ: Раст инфлације у еврозони износи у новембру ове године 4,9 посто на годишњем нивоу, према данашњој флеш процени Евростата, статистичког завода Европске уније.
Економија / Наслови Влада продужила привреди стару цену струје још месец дана
БЕОГРАД: Влада је на данашњој седници, у циљу спречавања последица које које би увећана цена електричне енергије на берзама имала на укупно тржиште у Србији, донела Закључак о регулисању међусобних права и обавеза између ЕПС -а и купаца струје на комерцијалном тржишту (предузећа), којим се свим купцима којима истиче уговор 30. новембра омогућава продужење важења тог уговора до 31. децембра.
Економија / Наслови Реални привредни раст Србије 7,7 посто у трећем кварталу
БЕОГРАД: Реални раст бруто домаћег производа (БДП) Србије у трећем кварталу 2021. године износио је 7,7 посто на годишњем нивоу, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Цена гаса у галопу, попела се на 1.174 долара за 1.000 кубика
МОСКВА: Цена гаса у Европи наставила је успон на данашњем трговању напредујући са јутрошњег нивоа од 1.146 долара на преко 1.170 долара за хиљаду кубних метара, први пут од 17. новембра, извештава Тас с позивајући се на податке са лондонске ИЦЕ берзе.
Економија / Наслови Међуљудски односи и зарада најбитнији за одабир посла
БЕОГРАД: Добри међуљудски односи су и даље најбитнији фактор за одабир будућег послодавца у Србији, наводи се у истраживању које је портал Инфоструд послови спровео заједно са партнерским сајтовима за запошљавање из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Словеније.
Економија / Наслови Зауставити рекетирање и уцене власника парцела
Републички геодетски завод дао је недавно упутство свим катастрима које се односи на то како да препознају случајеве злоупотребе захтева за забележбу и ургентним реaговањем спречи уцењивање власника парцела.
Економија / Наслови За 71 предузетницу у Војводини 13 милиона динара
Женама предузетницама јуче је у холу Покрајинске владе уручен 71 уговор у вредности од 13 милиона динара.
Економија / Наслови Обвезнице катапултирале промет на Берзи на 2,74 милијарди динара
БЕОГРАД: Почетак трговачке недеље на Београдској берзи донео је експлозиван раст промета захваљујући трговању државним обвезницама, док је активност на тржишту акција била уздржана, а индекси су се задржали на ранијим нивоима.
Економија / Наслови СПОС о лажним пчеларима и прекобројним кошницама
БЕОГРАД: Савез пчеларских организација Србије (СПОС) јавно је изнео сумње да међу 1,55 милиона обележених кошница има лажних, као и да има знатно мање пчелара од 30.477 колико је званично пријављено.
Економија / Наслови Немцима фали 400.000 радника, а траже их и у Србији
Последњих неколико година у целом свету недостају радници одређених струка, а потреба за радном снагом, практично, свих профила је стална и не јењава.
Економија / Наслови Плате код државе јаче од републичког просека
На висину просечне плате запослених утиче много фактора, пошто она представља слику свих исплаћених зарада у току једног месеца и израчунава се на основу износа обрачунатих зарада и броја запослених.
Економија / Наслови Апатинтранс купио већински пакет акција Севетранса
СОМБОР: Апатинтранс је за 65 хиљада евра купио државни пакет акција и постао нови већински власник сомборског Севертранса, објавило је Министарство привреде.
Економија / Наслови Брнабић: Нису пенали, већ формула у односу на радни век
БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић појаснила је вечерас ситуацију у вези са пеналима за оне који оду у превремену пензију и навела да то мора бити решено, али да се тражи начин који ће бити фер и према онима који су касније отишли у пензију.
Економија / Наслови Молдавија платила "Гаспрому" дуг за гас
КИШИЊЕВ: Молдавска гасна компаније „Молдавијагас“ саопштила је данас да је „Гаспрому“ плаћен дуг за гаса од 74 милиона долара.
Економија / Наслови Русе ухватила крипто грозница
МОСКВА: Укупан годишњи обим трансакција у криптовалутама које су у 2021. обавили руски грађани износи пет милијарди долара, према најновијим подацима руске централне банке.
Економија / Наслови Курс динара према евру у понедељак 117,5814
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 29. новембра, 117,5814 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
EUR/RSD 117.5777
Најновије вести