Економија - Наслови

Економија / Наслови Мекдоналдс дефинитивно одлази из Русије
Компанија МекДоналдс саопштила је данас да ће потпуно напустити руско тржиште после скоро три деценије пословања и најавила да припрема за продају својих 850 ресторана у тој земљи.
Економија / Наслови ЕК: Раст Србије 3,4 посто у овој години, у ЕУ и еврозони
БРИСЕЛ: Европска комисија (ЕК) предвиђа раст бруто домаћег производ Србије од 3,4 посто у овој години и од 3,8 процената у 2023, у пролећним прогнозама објављеним данас.
Економија / Наслови Још 2.743 грађевинске дозволе
БЕОГРАД: У марту ове године издато је 2.743 грађевинских дозвола, што је за 35,2 одсто више него у истом периоду прошле године, саопштио је данас Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Наслови Дарија Кисић поново на сатанку са радницима Фијата
БЕОГРАД: Министарка за рад Дарија Кисић поново се данас у Београду састала са представницима радника крагујевачког Фијата.
Економија / Наслови Почео слободан извоз брашна из Србије
БЕОГРАД: Директор Пословног удружења млинара Житоунија Здравко Шајатовић потврдио је Танјугу да је у складу са одлуком Владе Србије почео слободан извоз брашна из наше земље.
Економија / Наслови Доспева друга рата пореза на имовину
Друга рата за уплату годишњег пореза на имовину за 2022. годину доспева 16. маја, а тим поводом чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић обавештава обвезнике - физичка лица, предузетнике и правна лица да благовремено измире своје обавезе.
Економија / Наслови Несавесни складиштари државу коштали више десетина милиона евра
БЕОГРАД: У последњих десетак година несавесни складиштари оштетили су, како јавља РТС, државу за више десетина милиона евра, јер су робу из Робних резерви која им је била поверена на чување – отуђили.
Економија / Наслови Недимовић: Без поскупљена хлеба и брашна у наредних 60 дана
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да на рафовима продавница има свега и да у Србији нема бојазни, као у неким другим земљама, где постоје проблеми са брашном, млеком и сунцокретовим уљем.
Економија / Наслови Без посебног закона олдтајмери ће нестати из Србије
БЕОГРАД: Изложба више од 100 српских олдтајмера прати сајам аутомобила, а власници возила вредних и 200.000 евра кажу да уколико Србија што пре не донесе закон о олдтајмерима прети њихово нестајање.
Економија / Наслови Атанасковић: Држава ће урадити најбоље за раднике "Фијата"
БЕОГРАД:  Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је да држава није знала за планове "Стелантиса", кад је реч о радницима "Фијата" у Крагујевцу и да ће гледати да нађе најбољи могући начин за запослене који не буду хтели да прихвате ниједну понуду "Стелантиса".
Економија / Наслови Цена нафте порасла на 110,5 долара за барел
ЛОНДОН: Цене нафте су на путу да забележе први недељни губитак у последње три седмице, мада су данас ојачале за 3,0 посто подстакнуте неизвесностима око изгледе за забрану куповина руске нафте у Европској унији и забринутошћу због високе инфлације и локдауна у Кини који кочи глобални раст.
Економија / Наслови Исте цене горива до наредног петка: Дизел 202 динара, бензин 180
БЕОГРАД: Највише малопродајне цене горива биће непромењене у наредних седам дана и до наредног петка у 15 часова литар евродизела коштаће 202 динара, а бензина БМБ 180 динара
Економија / Наслови Брајтенедер: У Србији стабилна економија и правна јасноћа
САВУДРИЈА: Директор аустријске компаније „Best in Parking & Real Estate AG“, која гради гараже у Новом Саду, Јохан Брајтенедер изјавио је да је та фирма у Србији пронашла све што је неопходно за инвеститоре - стабилну економију и јасну ситуацију у вези с дугорочним концесионим уговорима.
Економија / Наслови Влаховић: Неће бити несташица хране, питање је само цена
САВУДРИЈА: Србији не прете нешташице, а поготово не нешташице хране, само је питање по којој цени ћемо је набављати, каже председник Савеза економиста Србије (СЕС) Александар Влаховић и додаје да су пројекције привредног раста за цео Западни Балкан, па и за Србију мање него на почетку године.
Економија / Наслови Лука Нови Сад: Ничу нови вертикални кеј, контејнерски терминал и силос
НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно jе са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем присуствовао почетку изградње новог вертикалног кеја, контејнерског терминала и силоса за житарице у Луци Нови Сад.
Економија / Наслови Швајцарска "одмрзла" 3,4 милијарди франака руске имовине
ЦИРИХ: Швајцарска влада је објавила данас да замрзнута руска имовина у тој земљи износи 6,3 милијарде швајцарских франака (6,33 милијарде долара), преноси Ројтерс и додаје да је Швајцарска "одмрзла" укупно 3,4 милијарде франака привремено блокиране руске имовине.
Photo
Економија / Наслови ДДОР осигурање покренуло акцију урбаног пошумљавања
БЕОГРАД: Настојањем да средину у којој послује учини што бољом за живот и рад својих суграђана, компанија ДДОР осигурање покренула је акцију „За шуму у твом крају“ са циљем стварања урбаних оаза које ће позитивно утицати на ефекте емисије штетних гасова, али и на дугорочно унапређење животне средине и услова живота у градовима Србије.
Економија / Наслови Референтна каматна стопа НБС повећана на 2,0 посто
БЕОГРАД: Извршни одбор Народне банке Србије повећао је на данашњој седници референтну каматну стопу за 50 базних поена, на 2,0 посто.
Економија / Наслови Отворен Сајам аутомобила у Београду
БЕОГРАД: Сајам аутомобила "DDOR ECO BG CAR SHOW 07" свечано је отворен данас на Београдском сајму, у присуству председника Србије Александра Вучића.
Економија / Наслови Напуштање руског гаса могло би да кошта ЕУ 214 милијарди долара више
ЛОНДОН: Актуелни план Европске уније за елиминисање ослањања на руски гас заменом гаса од других снабдевача могао би да кошта блок до 214 милијарди долара више него што је првобитно предвиђено, оцењује се у данашњем извештају компаније за климатка истраживања Ембер и организације Глобал Витнес.
EUR/RSD 117.5607
Најновије вести