Економија - Берза

Економија / Берза Полетео промет на Београдској берзи
БЕОГРАД: Промет на Београдској берзи експлодирао је на крају трговачке недеље, достижући безмало 1,0 милијарду динара услед јагме инвеститора за државним дужничким хартијама.
Економија / Берза Цене нафте ојачале за 4,0% упркос расту америчких залиха
ЊУЈОРК: Цене нафте су ојачале данас за око 4,0 посто, настављајући успон започет на претходној сесији, подстакнуте опоравком апетита за ризиком упркос подацима о неочекиваном расту залиха у САД.
Економија / Берза На Београдској берзи промет тоне, индекси се држе
БЕОГРАД: Укупан промет на Београдској берзи потонуо је данас на 4,2 милиона динара (36 хиљада евра), док су индекси наставили раст.
Економија / Берза Индекси на берзи живнули, промет слаб
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе кренули су узлазном путањом на старту трговачке недеље, док је динамика трговања акцијама била трома.
Економија / Берза Нафта пала након договора ОПЕК+, Брент испод 73 долара
СИНГАПУР: Цене нафте су пале данас за више од 1,0 посто након вести о постигнутом договору светских нафташа у оквиру групе ОПЕК+ о постепеном повећању производње за 5,8 милиона барела дневно до септембра 2022. године.
Економија / Берза Zoom купује провајдера клауд контакт центра за 14,7 милијарди долара
ЊУЈОРК: Платформа за видео конференције Zoom објавила је да купује фирму Фајв9 (Фиве9), провајдера софтвера за контакт центар у облаку, преузимањем свих њених акција за 14,7 милијарди долара.
Економија / Берза Раст америчке инфлације узбуркао светске берзе
ШАНГАЈ: Берзе широм света бележе пад након објаве података о јунском расту америчке инфлације, највећем у последњих 13 година, који су подгрејали процене инвеститора да би Федералне резерве (ФЕД) могле раније да окончају програм подстицаја из ере пандемије него што се првобитно мислило.
Економија / Берза Светске берзе у успону, расту и цене нафте
ЛОНДОН/ХОНГ КОНГ: Акције на светским берзама бележе данас рекордно високе нивое, подстакнуте бољим извозним резултатима Кине од прогнозираних, док инвеститори ишчекују објаву америчких података о инфлацији који би наговестили даљи ток глобалног економског опоравка.
Економија / Берза Дизни и велике банке винули Вол Стрит до нових рекорда
ЊУЈОРК: Индустријски индекс Њујоршке берзе Дау Џонс достигао је нови рекорд свих времена, предвођен растом акција компаније "Дизни" и великих банака - Голдман Сакс и ЈПМорган Чејс.
Економија / Берза Опрез инвеститора на валутним берзама, долар мирује
ЛОНДОН: Долар данас мирује према већини валута, јер су инвеститори опрезни с повлачењем било каквих потеза због забринутости везане за пандемију и ишчекивања нових сигнала о глобалном економском опоравку.
Економија / Берза Инвестициона осека на Београдској берзи
БЕОГРАД: Инвестициона осека на домаћем тржишту акција наставила се и последњег трговачког дана у недељи, док су БЕЛЕКС индекси забележили незнатно кретање, али у различитим правцима.
Економија / Берза Трговина на Београдској берзи на минималцу
БЕОГРАД: Снажан пад инвестиционе активности и негативне вредности индекса обележили су трговачки дан на Београдској берзи.
Економија / Берза Државне обвезнице звезда Београдске берзе
БЕОГРАД: На домаћем тржишту капитала данас је забележен висок промет државних обвезница, којима су инвеститори дали предност над акцијама компанија, а берзански индекси су мало попустили.
Економија / Берза Раст акција Месер Техногаса, индекси се опоравили
БЕОГРАД: Готово све акције којима се данас трговало на Београдској берзи ојачале су, а највећи добитник је била компанија Месер Техногас, тако да су БЕЛЕКС индекси више него надокнадили губитке претрпљене на старту недеље.
Економија / Берза Почетак трговачке недеље на BELEX-у не улива оптимизам
БЕОГРАД: Почетак трговачке недеље на домаћем тржишту акција не улива оптимизам, будући да су ослабили и промет и берзански индекси.
Економија / Берза Утихнуло трговање на Београдској берзи, индекси се опоравили
БЕОГРАД: Трговинска активност на домаћем тржишту акција је утихнула последњег трговачког дана у недељи, док су индекси делимично надокнадили јучерашње губитке.
Економија / Берза Месер Техногас најтргованији, БЕЛЕКС индекси "поцрвенели"
БЕОГРАД: Пригушена инвестициона активност и поновно посртање БЕЛЕКС индекса обележили су трговачки дан на Београдској берзи.
Економија / Берза Азијске берзе у "црвеном", на Вол Стриту нови рекрод С&П 500
СИДНЕЈ: Акције на азијским берзама су пале данас због забринутости да би нови талас короне у региону могао да поткопа економски опоравак, чак и ако снажан привредни замајац у САД-у подстакне Федералне резерве (ФЕД) да размотре брже окончање политике подстицаја.
Економија / Берза Акције НИС-а главни добитник дана, индекси позитивни
БЕОГРАД: Почетак трговачке недеље на домаћем тржишту акција обележио је снажан опоравак вредности Нафтне индустрије Србије, успон БЕЛЕКС индекса, али и врло скромна активност инвеститора.
Економија / Берза Депресиван почетак трговачке недеље на BELEX-у
БЕОГРАД: Трговачка недеља на Београдској берзи почела је депресивно, уз снажан пад промета, који је данас износио само 1,1 милион динара (9,5 хиљада евра), и уз даље слабљење берзанских индекса.
EUR/RSD 117.5571
Најновије вести