Економија - Берза

Економија / Берза Порастао промет на BELEX-у, индекси мешовити
БЕОГРАД: На домаћем тржишту капитала данас је забележен дупло већи промет него у понедељак, а BELEX индекси су закључени са мешовитим резултатима.
Економија / Берза Ослабили промет и BELEX индекси на почетку недеље
БЕОГРАД: Слаб промет и пад индекса обележили су почетак трговачке недеље на Београдској берзи.
Економија / Берза Обазриво трговање акцијама, индекси негативни
БЕОГРАД: Обазрива трговинска активност уз незнатно повећање промета и негативно кретање индекса обележили су дан на Београдској берзи.
Економија / Берза На берзи главне биле државне обвезнице
БЕОГРАД: Укупан промет на домаћем тржишту капитала износио је последњег радног дана у недељи солидних 72,4 милиона динара (617,4 хиљаде евра), при чему су гро промета однеле државне обвезнице Србије.
Економија / Берза Висок промет на Берзи захваљујући државним обвезницама
БЕОГРАД: На Београдској берзи је остварен данас релативно висок укупан промет од 143,8 милиона динара (1,2 милиона евра), захваљујући трговању државним обвезницама Србије, док је активност на тржишту акција била успорена.
Економија / Берза Трговање акцијама живнуло, БЕЛЕКС индекси се опоравили
БЕОГРАД: На домаћем тржишту капитала данас је забележено нешто живље трговање акцијама и осетан опоравак БЕЛЕКС индекса.
Економија / Берза На берзи тражене државне обвезнице
БЕОГРАД: У фокусу инвеститора на Београдској берзи на почетку трговачке недеље биле су државне обвезнице Републике Србије, интересовање за компанијске акције је било анемично, а берзански индекси су закључени у "црвеном".
Економија / Берза Европске акције порасле након одлуке ЕЦБ да повећа стопе
БРИСЕЛ: Европске акције су порасле данас, а банке повећале добит, након што је Европска централна банка појачала своју борбу против инфлације повећањем референтне стопе, док су више цене метала подржале акције у рударском сектору.
Економија / Берза Пад акција на Берзи повукао индексе наниже
БЕОГРАД: Већина компанијских акција којима се данас трговало на Београдској берзи забележила је пад, повукавши наниже и BELEX индексе.
Економија / Берза Европске акције у паду, енергетске фирме са највећим губицима
БРИСЕЛ: Европске акције јутрос су забележиле пад, а највеће губитке имале су рударске и енергетске компаније, јер су инвеститоре узнемирили изгледи тражње након слабих трговинских података из Кине.
Економија / Берза Слаб промет на BELEX-u на старту недеље, индекси порасли
Слаба инвестициона активност забележена је на старту трговачке недеље на Београдској берзи, док су индекси наставили успон започет крајем протекле седмице.
Економија / Берза БЕЛЕКС индекси завршили седмицу на узлазној путањи
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе наставили су данас узлазни тренд заокруживши протеклу трговачку седмицу са солидним добицима на недељном нивоу.
Економија / Берза Заустављен раст берзанских индекса
БЕОГРАД: Активност на домаћем тржишту капитала била је данас уздржана, а раст берзанских индекса је заустављен.
Економија / Берза Скок промета на крају недеље, индекси позитивни
БЕОГРАД: Завршетак трговачке седмице на Београдској берзи обележио је скок промета, који се највећим делом дугује трговању државним дужничким хартијама, и позитивно кретање берзанских индекса на дневном и недељном нивоу.
Економија / Берза Гас у Европи скочио на преко 3.200 долара за хиљаду кубика
МОСКВА: Цена гаса у Европи узлетела је данас на преко 3.200 долара за 1.000 кубних метара, први пут од 8. марта ове године, према подацима са лондонски ИЦЕ берзе.
Економија / Берза Евро и даље испод паритета према долару
ТОКИО: Амерички долар се повукао данас на азијском трговању са дводеценијског максимума у односу на шест водећих светских валута, док је евро остао испод паритета према долару упркос благом опоравку.
Економија / Берза Долар ојачао за 0,4 посто, евро пао за пола процента
ЊУЈОРК: Долар је наставио раст према корпи валута на данашњем трговању у САД, док инвеститори ишчекују обраћање председника Федералних резерви (ФЕД) Џерома Пауела у петак како би наслутили у којој ће мери бити агресивна централна банка у борби против инфлације.
Економија / Берза Промет скроман на берзи, индекси у минусу
БЕОГРАД: Пад акција Енергопројект холдинга и Металца из Горњег Милановца, од 3,7 посто и 3,5 процената респективно, гурнуо је данас индексе Београдске берзе у минус.
Економија / Берза БЕЛЕКС индекси негативни на почетку недеље
БЕОГРАД: Пад индекса, уздржана активност на тржишту акција и висок промет државних обвезница обележили су почетак трговачке недеље на Београдској берзи.
Економија / Берза Пет кинеских државних гиганата најавило одлазак с Њујоршке берзе
ЊУЈОРК: Пет највећих кинеских државних компанија најавило је планове за делистирање са Њујоршке берзе, пошто су САД и Кина у клинчу по питању споразма који би омогућио америчким регулаторима да контролишу ревизорске извештаје кинеских предузећа.
EUR/RSD 117.3121
Најновије вести