Због лажне дојаве о бомби евакуисана основна школа у центру Зрењанина

Зграда ОШ „Вук Караџић“ у центру Зрењанина испражњена је јутрос због дојаве да се у њој налази бомба.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

У Полицијској управи Зрењанин „Дневнику“ је потврђено да су око 8 часова надлежни у школи обавестили полицију да је на и-мејл стигла порука о постављеној експлозивној направи. На лице места су изашли припадници контрадиверзионе екипе који су евакуисали ученике и наставнике. Након детаљног прегледа школске зграде утврђено је да је дојава била лажна.

Нашој редакцији се јавио један од ученика који је потврдио да су сви ђаци евакуисани и да је на лице места дошло седам полицијских аутомобила.

– Већина наставника је знала да је дојава лажна, укључујући и нас ученике, али је полиција свеједно прегледала школу. У већини разреда је била оваква сцена – директорица, која се супер снашла у овој ситуацији, ушла би у учионицу и говорила ученицима: „Молим вас да сви све спакујете и двоје по двоје изађете у школско двориште, а затим да се удаљите од школе“. Није било панике. Само сам видео једног дечака док је плакао. На крају су потврдили да нема бомбе и часови су настављени нормално – испричао је за “Дневник” један од ученика ОШ „Вук Караџић“.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести