Уручени укази о унапређењу и постављењу на нове дужности

БЕОГРАД: Министар одбране Небојша Стефановић уручио је данас указе председника Србије и врховног команданта Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности официра Војске Србије, саопштило је Министарство.
unapredjenja
Фото: Танјуг (видео)

На свечаности у Великој ратној Сали Старог Генералштаба Стефановић им је поручио да очекује да наставе да буду предани чувари наше земље.

Указима председника у чин генерал-потпуковника унапређени су заменик начелника Генералштаба Војске Србије Петар Цветковић и командант Ратног ваздухопловства и ПВО Душко Жарковић, док су у чин бригадног генерала унапређени командант 63. падобранске бригаде Ненад Зонић и командант Четврте бригаде Копнене војске Новица Петровић.

Бригадни генерал Жељко Петровић постављен је на дужност команданта Команде за обуку, бригадни генерал Петар Латковић на дужност начелника Управе за обуку и доктрину, док је пуковник Саша Петровић постављен на дужност команданта Централне логистичке базе Управе за логистику Генералштаба.

Министар је истакао да му је част да унапређеним и новопостављеним официрима уручи указе, а говорећи о припадницима који су добили нове дужности он је рекао да се ради о тројици изузетних људи који су својим досадашњим преданим радом заслужили постављења на овако значајна места.

"Резултати вашег рада јасно говоре зашто су и начелник Генералштаба и председник Републике и Министарство, одлучили да поверење поклоне управо вама. Желим вам да и у наредном периоду уложите сву могућу енергију и залагање да наша Војска још напредује", рекао је он.

За Цветковића и Жарковић рекао је да су искусни и дуго у систему одбране те да су практично његов темељ, а за нове бригадне генерале да су радом завредили поверење.

"Имаћете тешке задатке. Никада у војсци није било лако, али сви ћете имати - сва седморица, тежак, озбиљан и одговоран задатак очувања безбедности и сигурности наше Србије", рекао је он.

Додао је да је важан задатак за све у Војсци и Министарству да позову још снажније војнике да се вакцинишу.

"Обезбедили смо и за њих и за чланове њихових породица довољан број вакцина. Вакцинација је акт патриотизма. Не треба да дозволите да неког заразите и да нам опадне борбена готовост наше војске", рекао је он.

Генерал-потпуковник Петар Цветковић на дужности је заменика начелника Генералштаба Војске Србије.

Он је у професионалној војној служби од јула 1990. године, а у чин генерал-мајора унапређен је септембра 2018. године.

Током каријере био је на дужностима директора Војнобезбедносне агенције и заменика директора Војнобезбедносне агенције.

Генерал-потпуковник Душко Жарковић на дужности је команданта Ратног ваздухопловства и ПВО.

Он је у професионалној војној служби од јула 1990. године, а у чин генерал-мајора унапређен је септембра 2018. године.

Био је на дужностима начелника Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије, заменик команданта Ваздухопловства и ПВО и команданта 250. ракетне бригаде.

Бригадни генерал Новица Петровић је на дужности команданта Четврте бригаде Копнене Војске, а у професионалној војној служби је од јула 1991. године.

Бригадни генерал Ненад Зонић на дужности је команданта 63. падобранске бригаде, а у професионалној војној служби је од јула 1994. године.

Бригадни генерал Жељко Петровић, који је у професионалној војној служби од јула 1990. године, указом председника постављен је на дужност команданта Команде за обуку, а до сада је био на дужности начелника Управе за обуку и доктрину Генералштаба.

Пуковник Саша Петровић Указом председника Републике Србије постављен на дужност команданта Централне логистичке базе Управе за логистику (Ј-4) ГСС ВС, а до сада је био на дужности помоћника команданта за подршку у Команди Копнене војске.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести